Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize plynu být nemusí?

Od: aaafg odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem požádat o ověření informace ohledně revize plynu. Firma, která mi dělala rekonstrukci bytu, tvrdí, že když mi dělali nové trubky k plynu v kuchyni od plynového měřiče, že nepotřebuju revizi plynu.

Co je na tom pravdy a za kým by šla odpovědnost v případě nějakého maléru?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Revize plynových rozvodů v bytě je nutno dělat pravidelně.Samospráva revize sleduje - je to v zájmu nájemníků i vlastníků.A v určený den je pozván plynař a provede revizi a dodá revizní zprávu.Pokud v mezidobí si majitel nechá udělat přestavbu,kdy se na rozvody a spotřebiče nesahá,není třeba revize.

JABRAKA

kjanik112*
hodnocení

1x

Nechal jste si to udělat odbornou firmou.Vy jste laik, nemusíte nic vědět o revizní zprávě. Odpovídat se bude firma.

aaafg
hodnocení

Tahle odpověď se mi líbí :)

když se Vám líbí, tak jí oznámkujte. Děkuji

hodnocení

0x

Pokud provedli montáž nového rozvodu plynu, tak musí provést nejen revizi, ale i zkoušku nového plynovodu! Pokud nebudou chtít dodat protokoly o těchto úkonech, tak se obraťte na příslušný Inspektorát práce, který případ posoudí a případně uloží firmě pokutu.

lidus*
hodnocení

0x

Pokud jde jen o trubku od plynoměru a v šachtě -(u nás v paneláku) se nic nedělalo není třeba mít revizi plynu. Pokud to dělala firma nemusíte se obávat za případné škody ručí ona.

marc*
hodnocení

0x

Revize plynového zařízení se provádí 1x za 3 roky dle vyhl. ČÚBP č. 85/78 Sb.. Pokud se jedná o novou instalaci, je potřeba provést tzv. výchozí revizi. O revizích vystavuje odborně způsobilá osoba, mající k revizim oprávnění, protokol. Tento protokol Vám tedy měla dát samozřejmě i firma, která provedla instalaci. Jestliže se tak nestalo, kontaktujte ji a protokol požadujte. Jinak v domácnostech se provádí kontroly plyn. zařízení 1x za rok, revize elektrického zařízení 1x za 5 let. 1x za rok je povinnost majitele objektu provádět kontrolu komína, jeho čistění dle nařízení vl. č. 91/2010 platného od l.l. 2011.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]