Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo má odpovědnost za vytopení bytu?

Od: romancz odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptát, že v tom případě byt paní sousedky nahoře se praskla za zachodem spojka, a pak téčou vody dolů, mé celé podlahy pod vodou a zničení strop a stěn. Bohožel nemám pojištění bytu za škody, tak že má paní má odpovědnosti k zaplacení nákladů? musím se měnit na nový koberec a ostatní věci. Děkuji Vám za rady a odpovedi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Pokud je paní pojištěná jde to z její pojistky, pokud není měla by to uhradit ale asi se bude bránit. Ještě je další možnost pokud je byt obecní nebo družstevní a byla to opravdu ta spojka za wc tak by to mohlo jít s pojistky baráku pokud je zřizovatel pojištěný-měl by být se zákona.Ale nevím zda se nevztahuje jen na pevné díly např. trubky v šachtě.

romancz
hodnocení

Děkuji za odpoved. Nevím, ta paní má pojištění nebo ne. myslím, že spojka trubky patří jejímu bytu, v případě ne, musí družstvo už má odpovědnost.

ale hlavně po hovoru prvním se mnou paní "není doma", já jsem zazvolnil pár krát, světlo v té chvíli svítilo. Při prvním hovoru říkala, že "napište,že na co nového se musíte měnit...", myslel jsem, že bude mít zodpovědnosti k uhrazení mých škod v nějakýmkoliv případě, že má pojištění bytu nebo nemá. V tom případě nechce spolupráci. Co mám udělat? zavolat policie nebo družstvo?

ladinpraha*
hodnocení

2x

Nerozumím řeči tvého kmene.

sebod*

ladinpraha. Co Ty, nerozumět? *zed* Jak ze sebe udělat ne koberec?*bum*Ty sranda nedělat na mě *cert*. Jinak zodpovědnost ze stupačka celá na Tebe *bum*

ladinpraha*
15.11.10 21:05
sebod*

ladin. Nic Tobě nepomoct maska smutku . Pozdě slzy Tvá teci. *afro*

buss
hodnocení

0x

Ale

Odpovědnosti za škodu se ten, kdo ji způsobil, zprostí, jen prokáže-li, že škoda byla způsobena neodvratitelnou událostí nemající původ v provozu anebo vlastním jednáním poškozeného.

romancz
hodnocení

Nikdo nechce "nehodu". Jednou jsem musel uhradit s opravou uniku vody z spojkou za zachodem, tenkrat musim hlasit druzstvu, ta trubka spoji z hlavni trubky celeho baraku, pokud v tom miste tece voda z hlavni trubky druzsto bude mit zodpovednosti i k uhrazeni za opravy, ale tenkrat ta vodni trubka patri memu bytu. Oni rikali, ze musim...ale jsem neudelal, jsem nezpusobil, to je nehoda, a musim proste.

S mym pripadem byt ma pojisteni, to je problem, kdo bude uhrazovat? a slovo sorry od ni taky neni zpusobeno.

sebod*

Buss.Lidus. Vy nepochopit, romancz žít na stromě a teprv se učit vymoženostem civilizace?*sok* Vy chápat ne, že on nelehký primitiv, který úsměF z Vás mít? *zed*

romancz
hodnocení

Opravdu jsi dobrý *zed*sebod fucking dobrý. Jsi lepší, vzdělanější než ostatní? to není vtipné, zábavné. At ztratíš čas na to téma, pokud nepomoct ty. Respektuj ostatni, oni taky tebe bude respektovat.

sebod*

romancz. Sebod ne být dobrý. *nevi* Sebod být fucking dobrá! A HLAVNÉ UŽ MÁM DOST TAKOVÝCH VTIPÁLKU, JAKO JSI TY.*bum* I když zrovna Tobě se nedá upřít značná dávka originality - romanCZ , co neumí česky *haha*

romancz
hodnocení

hlupák není ten, kdo se zeptá _ hlupákem zůstane, kdo se neptá
to nevadí, že kdo neumí česky, ale vadí to, že sebod umí česky, ale neumí vysvetlit, neumí poradit jako ostatní. celý život žije jako milý klaun. musíš někam jít hrát *tuc*
sebod*

romancz. Toto není o znalosti češtiny. Tohle je o srovnaných myšlenkách v hlavě.. Cituji: Já jsem zazvonil pár krát. Světlo ještě svítilo ... A pak pokračuješ zase úplně o něčem jiném. Takže asi takhle. I kdybys mluvil třeba hotentotsky a dal si svůj dotaz do překladače , tak je to srozumitelné.

Poradit bych Ti asi mohla. V tomto oboru toho vím opravdu dost. Ale neberu Tvůj dotaz z těch VÁŽNÝCH.

Jinak děkuji za toho "milého klauna" . Hledám k sobě sekundanta. Bereš to? ;)

lhkvmbzbj

Radši napiš jak to je přesně se zodpovědností za škodu při vytopení souseda - čí je záchod, stoupačka, kdo platí následky poruchy/ nehody atd. Fórum nečte jen Roman, ale i spousta dalších, kterým to může pomoct. Pokud nemáš nic k tématu, tak sem prosím nepiš.

Můj názor je, že škodu by měl hradit ten komu patří vadná (prasklá, neudržovaná, netěsná) část potrubí. Jestli je pojištěný nebo ne je jeho problém - pokud je tak to zaplatí pojišťovna/ pokud není tak to zaplatí sám. Ale jak je to přesně podle práva to nevím.

romancz
hodnocení

to : lhkvmbzbj

Děkuji za radu. Já jsem taky myslel, ale po prvním setkání paní sousedka asi nechce další domluvení, z toho důvodu vím, co mám udělat dál?

sldhvmb

Komunikujte pouze písemně = doporučený dopis do vlastních rukou. Požadujte náhradu škody vzniklé závadou na jejím potrubí. Pokud to odmítne tak pohrozte, že to od ní budete vymáhat právní cestou. Pokud někoho vyplavila, tak musí škodu uhradit. A jestli šetřila na pojištění podobných situací, tak to holt bude muset zaplatit ze svého. Pokud se cuká a ani nepomůže s úklidem apod. tak bych jí to naúčtoval s plnou parádou = úklid + vymalování firmou, poškozené zařízení bytu, náklady na vymáhání škody atd.

romancz
hodnocení

to sebod: libí se mi člověk, kdo je úpřímný(á). víceméně tvá poslední odpoved je úplně dobrá, ale to je téma "bydlení obecné", není výuka slohu. kdybys si nerozuměl(a), nemusíš poradit, a proč ostatní lidí mohli dát pár rad, ale co jsi říkal(a)?

Hledáš k sobě někdo, ale "neberu". Vím, co potřebuju. jinak se věnuji čemu, které jsi poradil(a) a děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]