Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit vlhkosti v doze se solí

Od: mej odpovědí: 12 změna:

Prosím ,poraďte.Nevím jak se zbavit vlhkosti v doze se solí.Ta sůl už vlhká byla než sem ji tam nasypala.:(

Díky za pomoc.*nevi*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

6x

Ja zvyknem do solnicky dat 3-5 zrniek ryzi.Sol nemam nikdy vlhku.

patronka*
hodnocení

3x

Vysypat, vysušit, přidat několik zrnek rýže.Možná stačí ta rýže, ale radím i vysušit.

hodnocení

2x

Já bych dózu se solí postavila na topení. *hi*

standam*
hodnocení

1x

ze bych susil sul, to by me nenapadlo, radeji bych ji vyhodil a koupil novou a pak pripadne co radi ostatni

borax*
hodnocení

0x

Ano taky se mi to stává, ona časem vyschne. Mám ji v neuzavřené keramické nádobě, takže větrá.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já balím do kousku obvazu pár zrnek čočky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud sůl koupíš suchou a uzavřeš hned do dobře těsnící lahve,není důvod,aby zvlhla.Jinak stačí ji nasypat na pánev do slabé vrstvy a nechat na plotýnce chvíli vysušit,Pak nechat vychladnout a vzduchotěsně uzavřít.Děláme to tak na chalupě.

JABRAKA

mej
hodnocení

Děkuji za odpovědi,s tou rýží sem si nebyla jistá.

Mej

myse*

rýže, hrášek, čočka, fazole nebo pytlík se silikonem co bývá v botech... natáhne vlhkost

hospodin*
hodnocení

0x

Pokud jste jí už vlhkou sypala do dózy, tak než vyschne, bude to trvat dlouho. Proto bych jí dal někam na topení třeba do pekáče a nebo na sporák a pěkně jí prohřál a vysušil.

Pokud vlhne během uskladnění, tak opravdu pomáhá rýže.

janourecek*
hodnocení

0x

nasypat na papír a nechat vsáknout vlhkost ale než to dělat takhle složitě tak bych radši koupila novou :-D

zuzka01
hodnocení

0x

Dobrý den,

zde přesný postup řešení vašeho problému

1) Zajistit vhodnou dozu na sul - nesmí být glazovaná zevnitř

2a) Zvážit koupi nové soli za cca 5,-

2b) Vysušit sůl teplem (na plech do trouby na mírnou teplotu, na topení atd. předpokladem je sucho na daném teplém místě)

3b) Vysušit sůl absorbčním materiálem (Rozprostřít na hajzpapír, krepovy papir, ryze, vložky atd. předpokladem je, že vám to za to stojí a samozrejme sucho)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]