Pokud sůl koupíš suchou a uzavřeš hned do dobře těsnící lahve,není důvod,aby zvlhla.Jinak stačí ji nasypat na pánev do slabé vrstvy a nechat na plotýnce chvíli vysušit,Pak nechat vychladnout a vzduchotěsně uzavřít.Děláme to tak na chalupě.
Pokud jste jí už vlhkou sypala do dózy, tak než vyschne, bude to trvat dlouho. Proto bych jí dal někam na topení třeba do pekáče a nebo na sporák a pěkně jí prohřál a vysušil.
Pokud vlhne během uskladnění, tak opravdu pomáhá rýže.
1) Zajistit vhodnou dozu na sul - nesmí být glazovaná zevnitř
2a) Zvážit koupi nové soli za cca 5,-
2b) Vysušit sůl teplem (na plech do trouby na mírnou teplotu, na topení atd. předpokladem je sucho na daném teplém místě)
3b) Vysušit sůl absorbčním materiálem (Rozprostřít na hajzpapír, krepovy papir, ryze, vložky atd. předpokladem je, že vám to za to stojí a samozrejme sucho)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.