Nejste přihlášen/a.
Dobrý den moudří lidé,
poraďte jak nejlépe izolovat před hlukem zeď, kterou máme společnou se sousedy. Jedná se o tenkou příčku, ve které jsou zazděné dveře. Dříve oddělovala jednotlivé kanceláře, takže je tenká a slyšíme se navzám /silnější hovor, kašel.../. V rohu místnosti mám krbová kamna. Je nebezpečí, že by se izolace odpařovala do ovzduší? Jakou správně zvolit? Neznáte dobrou firmu za dobrou cenu? Jaké jsou ceny za m2? Bydlíme u Prahy.
Děkuji za rady i tipy.
Zásadou zadržení hluku je masivní zdivo.Ideální by byla příčka cihlová,doplněná vláknitou výplní ,které je vložena do mezery volně.pokud je obtížné zdít v místnosti,je nejlepší materiál na předstěnu sádrovláknitá deska Rigidur.Pak modrá deska Rigips a v nouzi normální sádrokarton.Tyto deskové materiály se cenově liší v pořadí,jak jsou uvedeny.Pokud uvažuješ o polystyrenu,ten zvuk neizoluje.
JABRAKA
FAKTA! Tenká příčka, slyšet, vypařovala. Co to je tenká, z čeho, jaká izolace, kde jsou kamna, čím kdo zadělal otvor po dveřích ...
možná že se koukám na obrázek špatně, ale profil nesmí být přišroubován ke stěně,
dále, pak netuším proč CW 100mm, nevím výšku ale asi by klidně stačilo CW50 a AKU vata asi 10-15cm!
ok, proč tedy nemůže být profil z pozinku přišroubován ke stěně? Kdyžtak je dobré vysvětlit jak by to šlo udělat lépe, avšak přesně což se mi zdá, že není. Jak se postupuje s profilem 50mm a vatou 150mm.
Míro,
páč připevněním "natvrdo" ke zdi se budou záchvěvy (hluk) přenášet.
"však přesně což se mi zdá, že není" jako že mám napsat podrobný postup?
"Jak se postupuje s profilem 50mm a vatou 150mm." dle technických listů, nebo opět přesný postup práce?
nebo jak udělat 50mm CW a 150 vaty? profil se připevní ke stropu a podlaze 15 cm od zdi!
co ještě není jasné?
doplněno 15.11.10 18:48:teď vy, proč by měla být příčka připevněna ke stěně? je to někde v návodu?
Zkuste to, jak je to složité...
přeji hezký večer.
odpařování izolace není jev, kterého byste se měla bát- Spíš aby nechytla od kamen a pod. Vyhledal bych na goooglu nějaký zvukově izolační materiál, úprava zdi není těžká, lze udělat i doma samo. záleží jestli máte nějaké nářadí k dispozici nebo vůbec žádné. Izolace by se dala na zeď s před pripraveným roštem pro sádrokarton, na to sádrokarton a nátěr. zhruba.
doplněno 15.11.10 13:20:
Milan pravdu dí.Ovšem profil lze opřít o pružné podložky a tím se možnost průzvučných mostů zmenší.Důležité také,je,aby vata,nebo jiný vláknitý materiál,nebyl v mezeře napěchován,ale jen volně vsunut.
JABRAKA
díky, konečně jsme se dostali dále. tedy 1) profily provést do rámu od zdi s mezerou pár cm , 2) lze použít profily menší 100mm
Dimenze profilu nosníčků je na zvážení, když si představím výšku 2m60 a opře se o předstěnu 130kilo borec tak se to ,může prohnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.