Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mel jsem starou antenu na analog (sito) nyni jsem koupil novou antenu se zesilovacem a potrebuji ji pripojit na puvodni koax, nicmene nova antena se pripojuje F konektorem, ale ten bohuzel nepretahnu pres koax mam asi nejaky starsi tlustsi kabel. zajimalo by mne jestli koax muzu nejak udelat prechodkou ze stareho na novy tenci kvuli F konektoru abych mohl zapojit novou antenu, antena je vcetne zesilovace ktery uz si u TV napojim bez problemu.
Tom
Redukce jsou běžně ke koupi, poptejte se v obchodě s podobným sortimentem. Ale možná bych spíš doporučil koupit nový koax, není to zas taková drahá položka ...
Odpovím komplexně.V dnešní době kupovat analogovou anténu je hloupost.Sice se v podstatě neliší od té,na kterou budeš přijímat i digi vysílání,ale bez zesilovače.Ten právě omezuje šíři přijímaného signálu a v určitých případech zhoršuje jeho kvalitu.
Co se týče kabelu,staré kabely(Zelená izolace tloušťka 8 mm )mají většinou už život za sebou,značně horší ztráty .Takže se vyplatí natáhnout kabel nový.U antény nebude zesilovač,ale symetrizační člen.Důležité je také zjistit si,z kterého vysílače je zajištěno pokrytí obou multiplexů pozemního vysílání TV.Tam anténu nasměrovat.Nemusí to totiž odpovídat vysílači,ze kterého jsme přijímali půvpdní analogové vysílání.
Omlouvám,se,jestli jsem tímto příspěvkem zhatil plány příjmu.Je to ale vše nutné.Přeji mnoho zdaru a pěkný obraz.
JABRAKA
Já bych to tak černě neviděl. Už v dobách, kdy se vysílalo jen z Prahy jsme v Jičíně bez větších problémů přijímali digitální vysílání na kolorku se zesilovačem s tlustým zeleným koaxiálem. Navíc tazatel píše, že má kabel zazděný, tak určitě nejdřív vyzkouší co půjde se stávajícím kabelem a až pak začne bourat.
Jen taková základní rada a dotaz. Když oholíte vrchní izolaci až na stínění. Jak vypadá měděné stínění? Pokud je zčernalé, dostala se do kabelu voda a je, většinou celý, na vyhození. Pokud je to čistá měď, bude kabel asi dobrý a k použití. Nedoporučuji spojovat dva různé koax. kabely k sobě. To se musí umět, a je potřeba dodržet některá pravidla. Naprosto schvaluji myšlenku na redukci. Nejlepší by ale bylo dojít si do nějakého specializovaného obchodu. Možná nebude redukce z TV konektoru na F konektor. Pak je potřeba to řešit tak, že se použije redukce z Fkon. na NĚCO. A protikus toho NĚCO na kabel, který máte. Rozhodující bude aby to NĚCO bylo pokud možno 75 Ohm, a aby seděl průměrem na kabel. Po spojení dobře zaizolovat. Nejlépe samovulkanizační páskou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.