Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z pračky mi vytéká pěna

Od: vanilka81* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

Chtěla jsem provést očistu pračky s bočním plněním a nalila do dávkovače na prášek max. 1dcl Sava. Pak jsem spustila program bavlna 95 stupňů ale vypla ždímání - myslela jsem, že když není, co ždímat, tak bude lepší, když jej vypnu. Cca po 15 minutách již byla pračka přeplněná pěnou, která vytékala v místě, kde se nalévá prášek a aviváž. Program jsem zastavila a spustila odčerpání, to ale téměř nepomohlo.

Chci se nyní nejjednoduším způsobem zbavit pěny z pračky a po té zahájit nové čištění, ale nevím jak, aby se situace neopakovala.

Děkuji mnohokrát za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

brok*
hodnocení

2x

Odpojit pračku od odpadu a vodu vypustit do kýble který bude níž než odpad. Případně buben vystříkat hadicí a vodu vypustit. Zřejmně došlo k reakci usazených pracích prášků se savem.

vanilka81*
hodnocení

Tak jsem pračku uvnitř vysprchovala, pustila odčerpávání. Zbyla tak čtvrtina pěny a pak jsem to riskla a pustila program pro jemné prádlo na 40 stupňů i se ždímáním a zatím je vše v pořádku. Množství pěny je nyní dost malé. Tak ještě napíšu, jak to dopadlo až bude po všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]