Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení ručníků v koupelně - jak vyřešit

Od: maco33* odpovědí: 5 změna:

Řeším sušení ručníků v nové panelákové koupelně (rozhodně tam nechci žádné šňůry). "Elektrický sušák 84W" nechci, takže asi půjdu do "koupelnového elektrického radiátoru". V jedné prodejně mi prodavač poradil, že ši můžu tento smontovat sám RADIÁTOR+elektrická výhřevná tyč+thermostat. Naplnit prý to stačí vodou, ale né úplně. Hledám samozřejmě nejlevnější řešení. Neměl by někdo nějaký tip ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

durancea*
hodnocení

0x

Tip ne, ale radu - šetřili jsme při koupi žebříkového radiátoru a koupili v akci poměrně malý - nevyhřeje a nic se na něj nevejde. Pokud nebudete mít šňůry, sem tam jsou mokré rukavice atd. Nešetřit na velikosti.

hodnocení

0x

jen vodou určitě nedoporučuji plnit. rozhodně je dobré přidat nějaký prostředek, kterým se plní otopné systémy nebo nemrznoucí kapalinu do chladičů aut. ne kvůli mrazu, ale kvůli antikorozním vlastnostem.

počítejte s tím, že trvá docela dlouho ohřátí tohoto žebříku. a cena el. energie... *plac*napojení na otopnou soustavu by bylo asi zajímavější.

množství náplně nechám zdejším odborníkúm. někdo radil ohřát na maximum při otevřeném odvdušňovacím ventilu a pak zavřít. jiný zase pro jistotu ten ventil radil nechat pootevřený pořád...

kato*
hodnocení

0x

Máme v koupelně radiátor žebříkový napojen na otopnou soustavu.Je tam i el.výhřevná tyč do zásuvky-vynikající věc na usušení ručníků i prádla v době,kdy se netopí.Zapneme tak na půl hodiny -hoďku a to stačí.Žebř. se ohřeje a suší.K dokonalosti by to chtělo dát k tomu časovač,protože se to občas zapomene vypnout ze zásuvky.

maco33*
hodnocení

V paneláku to na otopnou soustavu bohužel nenapojím :( Chci to pouze na sušení. To časové omezení by nebylo špatné. Zajímala by mě ta náplň, bezpečnostní ventil apod.

ki*

No jednou jsem tohle řešil, ventil použijte normální odvzdušňovací na radiátor, nechat lehce povolený a jako nápň jsem použil 5l nejlevnějšího slunečnicového oleje na smažení(nevysychá jako voda).(Olej se běžně používá třeba na odebírání tepla z transformátorů, při soustružení, atd.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]