Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl jsem plastová okna a jelikož bydlím v památkové zóně, požádal jsem památkový úřad o povolení (výměny oken) jenže jsem dostal zamítavé stanovisko. Nevíte, co bych ještě mohl pro to udělat? Na radnici na mě serou a památkový úřad mě poslal někam. Už mě tady v tom česku jebe ta stupidní byrokracie a jak si každej úřad hraje na svym písečku.
Děkuji za informace
JD
Tipnu si, že ti nezbude nic jinýho, než si nechat udělat repliku stávajících oken, mám s tím svý zkušenosti. Bohužel, pokud máš špaletový okna tak ty nový budou cenově někde úplně jinde než plastový.
Špaletový právě mám... tipuju, že jedno okno kolem 40 tisic (180x140 cm). To bych se z toho ...
Měnil jsem špaletová okna za eurookna, zvenku to zůstalo stejné. Při rozměru cca 100x100 cm to včetně nutné zedničiny vyšlo na cca 20 tis. Kč/okno.
To okno není shnilé, takže vyfrézovat drážky na silikonové těsnění, místo kytu dát akrylát a přetřít. Pokud to umožní tloušťka křídla dát zvenku dvouskla. Když máte rozpadlé kličky, tak asi zavírání nedrží a okno vibruje, to na videu opravdu není znát.
Snad si nemyslíte, že to eurookno bude za 50 let bez údržby v lepším stavu?
No rozpadlá, resp. vyndaná klička je jen ta jedna (na videu) a to jen díky tomu, že mi přijde zbytečné kupovat kličku za 500 Kč když ty okna chci vyměnit... No jinak to, že vibruje je na videu pouze slyšet. V bytě vibrují, při projíždění nákladního vlaku, všechny okna (minimálně, že to není ani znát), jen tohle jedno, které je zrovna v ložnici vibruje nejvíc. Jinak kdybyste viděl ty okna, jak vypadali dřív, tohle už je proti minulému stavu luxus (jsou opálená, znova natřená, těsnění...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.