Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení SDK na omítku

Od: manduss® odpovědí: 20 změna:

Zdravím.

Potřeboval bych poradit s napojením SDK na omítku. Bude to na schodišti, které povede v přízemí podél omítnuté zdi, ale v patře na ní bude navazovat SDK příčka Napojení tedy bude viditelné. Nechtěl bych tam mít žádný sokl. Jak se tohle řeší? Myslel jsem, že bych SDK kousek přetáhl přes zeď tak, aby byla hrana stejně vysoko jako omítka a potom to nějak zatmelil. Neřešil jste někdo něco podobného?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

urcite to lze resit, ale bohuzel at delam co delam s tveho popisu me to neni jasne

udelej nacrt

hodnocení

Už jsem se o něco pokušel, ale vnikl paskvil, tak jsem doufal v představivost poradců*smich*

Zkusím teda něco nakreslit...

doplněno 12.11.10 12:41:

Tak přikládám můj výtvor

část vlevo je pohled shora. Šipka ukazuje směr schodiště. Obrázek vpravo znázorňuje pohled z boku. Jde mi o to, že nahoře bude příčka ze SDK a dole je vyzděná a omítnutá zeď. To problémové místo je na pravém míste označené červeně. Je to místo styku SDK s omítkou.

Napojení SDK na omítku
standam*

Win ma nastroj jmenem Malovani, tam to pujde. Predstavivost je pekna, ale muze byt odlisna a pak rada spatna:)

standam*

jj, uz me to doslo drive nez jsi poslal nakres. Bohuzel vzdy bude problem pokus se pouzije paska+tmel

doprucuji zapravovaci listu

viz . odkaz jen nepouzijes rohovou listu

loskutak.nova.cz//...

a co to celé omítnout ještě tedy jednůc s použitím 2 vrstev tenké omítkové směsi a mezivrstvy výztužné "perlinky". Ať je z toho jednolitá plocha. Bude to dtažší ale bude to vypadat hezky. Jsou ty roviny (spodní a dolní) jakš takš v jedné rovině? Mi

hodnocení

Ještě jsem vytvořil detail z jiného pohledu. Roviny do jedné roviny dám. Nahoře ještě kontrukce pro SDK není, tak si s ní hnu jak budu potřebovat. Myslel jste omítnout ten sádroš?

doplněno 12.11.10 13:09:

nevědel jsem jak tam zakreslit schodiště do L, tak jsem ho nekreslil vůbec. schodiště bude vpravo od stěny, ale to je snad jasné...

Napojení SDK na omítku #2
standam*

reseni je to oplacat s pouzitim perliny, ale ... dle me spatne reseni, porad je zde moznost vybouleni

ja mel myslel viz. obr.

doplněno 12.11.10 13:18:

jako spoj(dilataci) slouzi pekna plastova lista, kdyz udelas v perfektni rovine a vyhrajes si s detailem bude to i pak pekne

doplněno 12.11.10 13:20:

ale mas tam dalsi problem, velky presah SDK pres tram, SDK nema byt volne nad 15cm

nelze UW dat az na zed?

Napojení SDK na omítku #3
hodnocení

To už nejde. Podlaha je spodní vrstva podlahy je a lícuje se stěnou. A nemůžu ten SDK nějak přilepit nebo přivrtat k tý zdi?

doplněno 12.11.10 13:25:

Nebo mě teď napadlo, že bych moh mezi trámy přidělat kusy profilu a k nim to přitáhnout. Když by byla podlaha v patře napevno spojená se zdí pod ní přes SDK, tak by to asi nědělalo dobrotu, co?

standam*

tu lat u zdi bych posunul a protahl to az na zed, tam das UW mezi tramy.

doplněno 12.11.10 13:34:

ale nevim, kolik kde je mista hlavne u krajniho tramu

alf*
hodnocení

0x

budu řešit to samé a jsem rozhodnut, že z přechodu udělám nějaký (ozdobný) detail.

Dřevěnou nebo kovovou lištu, světelný pás .. nevím, něco co na ten předěl spíše upozorní protože i když se povede dokonale navázat tak vždy bude část hrubý štuk a zbytek hladký SDK. Tak mi odpadne relativně práce s precizním navázáním.

hodnocení

Asi to tak dopadne. Stejně ať to udělám, jak to udělám(omítat sdk nebudu), tak ten přechod bude vidět. Teď jen někde sehnat vhodnou lištu.

hodnocení

0x

mandusi, fotka by nebyla?

hodnocení

Bohužel. ale odpoledne zkusím něco vyfotit. Snad tam bude něco vidět. Je to hodně stísěný prostor a foťák to všechno nezabere. Je ale pravda, že jedna fotka dá na 100 mých nákresů*smich*

mandusi, "že jedna fotka dá na 100 mých nákresů" to nic není, ale moje představivost je úplně mimo, dneska v pátek, ...uvidím, až se v neděli večer vrátím...

hodnocení

Tak jsem nakonec vyhrabal něco v počítači. Představě by to mohlo pomoct.

Napojení SDK na omítku #4
12.11.10 13:37
hodnocení

a druhá:

Napojení SDK na omítku #5

standam*

jestli to chapu dobre stenu chses dat tam kde je oprene schodiste (orientaci beru dle tramu ve tvem nakresu)

a co zacit s SDK (volne stojici stena) uz dole a kde zacina drev. podlaha muzes z druhe strany dat dalsi stenu CW se pak vzjemne spoji napric napr. pasem SDK. Ta druha stena neni nutna, muzes zacit od prkene podlahy dalsim SDK.

hodnocení

Chápeš to správně. Ale ta stěna dole už je nahozená a bude tam záchod. Nerad byuch ho ještě zmenšoval. Navíc do té stěny bude muset být nějak zakotvené schodiště.

standam*

kdyz se na fotky podivam, vidim, ze lat(rost) je nad prvnim tramem, ale moc daleko. Pokud SDK prichytnec k prvnimu (spodnimu) tramu nemelo by se nic stat (bude to shodne pracovat).

Dal bych na druhe tramy hranolek, ktery bude mezi tramy jeste podepreny a sem dat UW,cele to osadit tak aby ti SDK licoval s omitkou a pouzit dilatacni listu. Mrkni na rigips myslim, ze zacal vyrabet nove veci ohledne zakoncovani apod.

Ten hranolek je tam z duvodu aby doslo k oddeleni od prkene podlahy, ktera ti s tim muze hybat, takto to bude nezavisle na podlaze, stejne ji budes jeste zvedat a tento prechod se schova.

Na tram kam prijde prisroubovat SDK bych dal latku, tak aby sedela s UW nebo neco podobneho aby ti SDK nekopiroval krivy tram

Bohuzel nic lepsiho/horsiho me nenapada, osobne bych to takto resil.

hodnocení

Jestli jsem to správně pochopil, tak se to tak pokusím udělat. Po těch dilatačních lištách se kouknu. Snad bude někde něco pěkného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]