Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Dnes jsme dostali vyůčtování za topnou sezónu 2009-2010.Bydlíme v paneláku o 6 bytových jednotkách,které po rozpadu státních statků zakoupila paní podnikatelka.Nastěhovali jsme se 1.12.2008.V bytovce tenkrát bydleli samí Romové,ale bylo nám řečeno,že je to bez problémů.v roce 2009 a 2010 byla výměna romských rodin velmi častá.Bydleli 3-4 měsíce a když jim sociálka už neplatila nájem ,tak se odstěhovali a přišla další rodina.Majitelka si stěžovala,že je na bytovce značný dluh na nájemném a na službách,přesto dávala byty do podnájmu dál.Dnes přišlo vyůčtování a z něj jsme se dozvěděli,že máme zaplatit téměř 50tisíc.Přitom měsíčně jsme platili 2500kč.topení je plynové.Mám silný pocit,že si paní majitelka chce nechat zaplatit dluhy Rómů od nás.Poraďte mi prosím jak se můžeme bránit.Díky.
Její povinností je ukázat, vypočítat, celou spotřebu domu za konkrétní médium a časový úsek-rok. a buď podle podlahovéplochy nebo jiné z,měřitelné veličiny Vám ukázat ropočítání na jednotlivé bytové jednotky. Za 50 tisíc ročně plus vašich 30 se dá plynem vytopit, cca 4 ěž spíše 5 bytových jednotek. Tak si to přeberte.
doplněno 11.11.10 21:11:svinstvo
To je vážně hnus! Rozhodně se braňte, běžte k dodavatelům energií, které využíváte, pokud má dům nějakého správce, běžte také za ním, rozhodně s tím něco dělejte a dělejte to nahlas!
Opravdu nádherný příklad toho, jak jsou slušné platící rodiny diskriminovány. Cikánské pijavice se musí radovat.
Omlouvám se že neporadím...jen se přidám že i já jsem měl podobnou zkušenost v bytovce. Bydleli jsme v malém 2+1 a každý rok jsme dostali něco málo na zpět u přeplatků. Měli jsme i měřáky na každém topení. Ovšem během let se do bytovky začali stěhovat neplatiči (a nebyli to cikáni) a šup...každý rok doplatek až jsem skončil na 10000,-. Správce jen dokola mával čísli a koeficientama a bla bla... Naštěstí jsem se odstěhoval a platím jen na sebe. Takže potvrzuji, že přenášení plateb na poctivé lidi bude běžná praxe.
škoda že podbné články se již nedostanou k třeba známé bojovnici za práva "nepřizpůsobivých" Džamile S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.