Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na podlahu s podlahovým topením

Od: bristola* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, jak zhotovit podlahu v které bude zabudované podlahové topení, jaké volit materiály, tloušky vrstev a pod. Osvědčená kvalita podlahy mi velmi pomůže, díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jak jsem tu už radil,zkuste sehnat tento magazin,nově na trhu,obsahující seriozní informace o podlahových trendech.

Na tento dotaz,který je velmi málo konkrétní,lze říci.První věc,na kterou je nutno myslet,je důkladná tepelná izolace,jak byl před časem vymyslen termín:"aby se netopilo krtkům".To pro případ,kdy je podlaha v nepodsklepeném přízemí.

Ta tepelná izolace se musí instalovat i v patře,tam musí být kombinována s kročejovou a hlukovou izolací.

JABRAKA

Jak na podlahu s podlahovým topením
bristola*
hodnocení

Pane Jabraka udělal jste mi radost s vaší odpovědí, půjdu shánět časopis. Dobrá rada nad zlato. Díky moc.

vesnach*
hodnocení

0x
bristola*
hodnocení

Pane Vesnah, jde mi o to, že pokud máme na podlaze jen podkladní beton, jaké vrstvy, z jakého materiálu tam pokládat, abychom podlahovým topením opravdu netopili krtkům. Jak izolovat podlahu, aby teplo nešlo k zemi?

jabraka*

Pokud je podkladní beton suchý,to znamená ,že je pod ním hydroizolace,tak na něj hned podlahový polystyren,nejlépe dvě vrstvy křížem přes sebe po 10 cm.

Na ten polystyren už lze položit desku Rigidur a systémové výlisky PS pro podlahové topení.Na ně pak slepenou podlahovou dvoudesku RIGIDUR.Na ni lze aplikovat dlažbu,lino,nebo plovoučku.Je to tak zvaný suchý systém podlahy.Okolo dvoudesky je ponechána mezera 2 cm,vyplněná PUR pěnou,

JABRAKA

A nebo jako druhou "mokrou" variantu.
Na podkladni beton prijde hydroizolace, na ni polystyren EPS 100Z ve dvou vrstvach 10cm krizem tak aby se spary nepotkaly, systemova deska, do ni nacvakat trubky, zalit nejlepe anhydridem, v nouzi z ekonomickeho hlediska i beton s plastifikatorem.

bristola*
hodnocení

0x

Byla koupena rozestavěná stavba, na podlaze je jen základová deska, na ní se musí dát lepenka vhodná proti radonu. Podle velikosti otvoru na dveře v nosné stěně se bude moci navýšit podlaha tak o 15 cm, zřejmě nebylo počítáno s podlahovým topením.

Když se tam položí podlahový polystyrén 2x 10 cm, tak to bude výška již překročená. Co mi jinak poradíte? budu ráda, díky

Ja osobne jsem letos delal podlahovku 5+5cm EPS(polystyren) a 6 az 7 cm betonu, v kterem byly zabetonovane trubky.
Musel jsem take vychazet z vysek, ktere jsem mel k dispozici.
Musite tedy vychazet z asi 1-1,5cm na dlazbu (bude-li), 6-7cm betonu a co vam zbyde dat EPS.
Bohuzel ja jedu v rozpoctu znacne nahrane, delal jsem ekonomickou variantu podlahovky.
Na EPS jsem dal folii(staci uplne obycejny igelit, udelat takovou vanu vytazenou nad budouci vysku hotove podlahy), pak karisit 4mm drat 15cm oka, na ni jsem izolacni paskou prichytil hadice a zabetonoval betonem s plastifikatorem klasicky michany v michacce.
Prvni ridsi vrstvou jsem zalil hadice, druhou vrstvou jsem udelal hustejsi aby sel beton zednikum hezky stahovat lati a na betonu nestala voda.
Upozornuji ze je to dosti "prasacke" reseni, pri kterem se musi davat obrovsky pozor aby po hadicich, ktere jsou polozeny na dratech karisite nikdo nechodil!. Dale je treba hlidat ostre konce karisite a dusledne je bezpecne ohybat smerem od hadic.
Pri betonazi se musi jezdit a vysypavat vzdy po a na fošnách a podlazkach, jinak se cvakne hadice. Hlidat zedniky, jsou to ho***a.
Je to pracne, ale pokud se to pohlida, clovek usetri pekne penize.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]