Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace podlahy

Od: mishan odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřeboval bych trochu poradit s renovaci staré podlahy. Podlaha se nachází v prvním patře rodinného domu ( starý asi min. 50 let ) . Vytrhal jsem starou dřevěnou podlahu a pod ní nasypaná škvára.co teď? ptal jsem se známých, díval na netu...takže mám pár variant... 1) škváru vybrat až po trámky, ošetřit trámky, mezi trámy dát izolaci (zvuková izolace a na ní polystyren), nahoru OSB desky, asfaltový pás, zalít nivelačkou a na to lino nebo plovoučku...2) škváru vybrat až po trámky, ošetřit trámky, mezi trámy dát izolaci (zvuková izolace a na ní polystyren), nahoru lehčený beton a pak nivelačku, nakonec lino nebo plovoučka? ... změny nebo další nápady bych rád uvítal. jinak s té mistnosti bude kuchyň...zatím děkuji :)

Renovace podlahy

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Protože z té místnosti bude kuchyň,finální krytina bude asi dlažba.Nebo lino.ak bych si nelámal hlavu nad škvárou.Pokud je suchá,nechal bych ji ležet.Pro akustiku podlahy je užitečná.Na škváru - srovnaný povrch,případně jen povrch zbavit hrubší frakce a položit jako další protizvukovou zábranu vrstvu minerální vaty.OSB desky bych nepoužil.Za stejné peníze koupíš sádrovláknité desky Rigidur z nichž se na finále slepí podlahová deska položená volně na té minerální vatě Na trhu jsou dvojité podlahové desky,které jsou posunuté o 5 cm a dají se navzájem spojovat.Pak tvoří jakousi plovoucí podlahu,oddělenou od stěn paskem 2 cm PUR pěny.Na tuto podlahu lze bez jakékoliv další úpravy lepit dlažbu,lino,nebo koberec.Myslím,že cena těch úprav,které sis naplánoval,předčí můj návrh a co se týká pracnosti,ani nemluvím.

JABRAKA

mishan
hodnocení

Paráda díky moc za radu...chci se ještě zeptat na trám (foto) jestli ho vyměnit, zpevnit, nebo nechat tak.?

Renovace podlahy #2

mishan
09.11.10 13:42
hodnocení

.

mishan
09.11.10 13:42
hodnocení

,

Renovace podlahy #3

mishan
09.11.10 13:43
hodnocení

.

Renovace podlahy #4

jabraka*
hodnocení

0x

Spoustu odpovědí na mnoho zdejších otázek je na stránkách nového magazínu,který nedávno obohatil trh.Je skutečně plný těch nejlepších informací a to skutečně nanejvýš seriozních.

JABRAKA

Renovace podlahy #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]