Nejste přihlášen/a.
Prosím nevíte z čeho ušít potah na sedačku? Mám rohovou a deka na tom vypadá děsně.Chtěla bych si ušít něco jako povlak ale nevím z čeho. Potahová látka je dost tuhá a na šicím stroji ji asi neprošiju.A hlavně aby to nevyšlo stejně jako kdybych si koupila novou na to zrovna nemám finance.Nehledě že mám malé děti a to by za chvíli dopadla stejně jako tahle samý flek. Děkuji moc předem za rady a tipy kde případně koupit látku.
Pokud trochu šijete, tak bych ušila patchworkový barevný potah na míru ze zbytků bavlněných látek ( dají se pořídit v secondhandu ) a vatelínu. Byl by praktický i s ohledem na děti . Není třeba dělat nějaké složité vzory, stačí čtverce a pak prošít na koso. Na internetu je inspirace dostatek . Patchwork je "in" a navíc máte originál .
Také hodně šiju, použila bych hlavně dobře pratelnou, nesrážející se látku. V obchodě by Vám měli poradit. Jestli Vám rozumím, tak chcete ušít sundávací potah. Dělala jsem nedávno potah na starý gauč, který je z odnimatelných matrací, takže to bylo dost snadné. Použila jsem dekorační látku ze sekáče, je v tom trochu bavlny a viskozy. Dozadu jsem našila zipy a vypadá to moc dobře. A jestli máte malé děti, tak raději vzorovanou, na té není vše vidět, jako na jednobarevné.
Mám dobrou zkušenost s IKEA obchoďákem.Tam se dají koupit velice,až nestydatě levné hadry.Před pokladnami je výprodej,kde se dá lecos pořídit.I ty potahoviny pokud jsou malé,koupí se za 150.- dva kousky a je z toho třeba závěs na okno,přehoz na postel,potahy na židle a křesla.Za 10 - 40 Kč polštářek na tu sedačku.
Manželka pak šije a šije,je od ní pokoj a nevymýšlí žádné úpravy doma.
JABRAKA
Já taky nesnáším deky nebo leskymo,v obchodě mně nic nezaujalo,pak jsem viděla tzv.flís v metráži,mívají různé barvy,stačí jen ustřihnout jak potřebujete,nemusí se obšívat -nepáře se to,vypere.brzo uschne a zas dám-i když mám raděj 2x na střídačku,než jeden uschne.A je to lehké,žádné těžké chlupaté.A dá se z toho i ušít jak potřebujete,já to jen nastřihla a položila.Jitka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.