Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemník v družstevním bytu vs nároky

Od: michaela* odpovědí: 1 změna:

Hezký den,

nemáte prosím někdo podobnou zkušenost?! Bydlíme v podnájmu družstevního bytu v Praze 4. Nejsme členy družstva, pouze nájemníky. Nájemníky jsme kolem 20 let. V roce 1994 bylo vytvořeno družstvo, z finančních důvodů jsme se tenkrát nestali členy družstva. Dnes bychom o členství zájem měli, avšak bylo mi řečeno, že byty budou přecházet do osobního vlastnictví a není to tedy nyní možné... Nájemní smlouvu máme podepsanou na dobu neurčitou. Zajímalo by mě, zda neexistuje nějaký zákon či vyhláška, který by nějakým způsobem zohledňoval to, že máme nájemní smlouvu z doby před vznikem družstva nebo zda je rozhodnutí o vstupu do družstva čistě na rozhodnutí představenstva. A dále, je vše toto uvedeno ve stanovách družstva? Jsou stanovy družstva k nahlédnutí i pouhým nájemníkům?

Děkuji mnohokrát za odpověď Michaela

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zrovna dnes jsem byl v družstvu jednat o převodu bytu do os.vlastnictví.Jak jste se stali nájemci družstevního bytu,když nejste družstevníky?Asi byly byty nabídnuty do vlastnictví a kdo na to neměl,tak se stal jen nájemcem.Členy družstva se stát můžete,stačí jeden podpis.Pak můžete požádat o převedení bytu.Stanovy družstva můžete mít i doma,každý člen má na ně nárok.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]