Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po použití nopovky vylezla vlkost

Od: honzamess* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

odkopal jsem zeď baráku a dal nopovou folii, bohužel k situaci (zeď byla ze strany od souseda) jsem mohl jít pouze cca 70cm hluboko. Do týdne však zeď hodně zvlhla a to i nad vodorovnou izolací. Může to nějak souviset s nopovkou? Teď se zdá, že se vlkost zase pomalu ztrácí.

díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

0x

Nad vodorovou izolaci by se vlhkost neměla ze země dostat.

Nenapadá mě moc souvislostí, které by měly něco společného s Vámi popisovaným problémem.

Snad jenom, že by nacucaný základ začal uvolňovat vlhkost a mezi nopovkou a zdí by se to teď potilo,než to vyschne.

Anebo máte vysokou hladinu spodní vody a místo vzduchu jste měl mezi nopovkou a zdí vodu...?

hodnocení

0x

Správným vloženín nopovky jen (ne)zabráníte přitoku vody k domku, a klidně si můžete udělat další problém, pokud nemáte vodorovnou hydroizolaci. Nejlepší je nepustit vodu vůbec ke zdi!

doplněno 08.11.10 13:29: "Máte-li nopovku správnou stranou (výčnělky) ke zdi, tak snad, že tam napršelo."
jako mezi nopovkou a stěnou? tam musí být krycí lišta,,,,,,, ale voda rychle steče dolů a tam se drží nasákne zdivo, to nemá hydroizolaci... a je vymalováno!

rv*
hodnocení

0x

Máte-li nopovku správnou stranou (výčnělky) ke zdi, tak snad, že tam napršelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]