Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit vytopený strop

Od: jakubd* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

bohužel nevím, jak bych měl opravit vytopený strop. :) Zní to banálně, ale je tam zhruba 1-2 mm vrstva malby... vytopenou část jsem oškrábal, ale teď si nejsem zcela jist, jak to opravit - dát do původního stavu, aby nebyl vidět "spoj", tzn. mezi seškrábanou a neseškrábanou částí stropu. Snad je to srozumitelné, o co mi jde. :)

Děkuji

JD

P.S. Nevíte prosím, kdo by měl hradit výměnu oken v městském bytě? Jedná se mi o to, že mám staré špaletové, které nejdou ani pořádně zavřít... :( kvůli vlakům a únikům tepla bych chtěl "plasťáky"... Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

vzdy to bude videt, pokud nepouzijes nejakou strukturu v malbe, napr. pisek, valeckem udelat strukturu apod. tzn. vymalovat cely strop, ktery, ale bude na malbu radne pripraven

to okna:

okna meni a hradi mesto, zalezi na posuzeni, zda to vyhovuje hluk. norme apod. a hlavne zda ma mesto penize a chut je menit.

lahvin*
hodnocení

0x

já bych to přestěrkoval vnitřní stěrkou - Primalex stěrka je ok dobrá cena super se tahá - jako máslo před tím samo napenetrovat hloubkovou penetrací, po natažení stěrky případné spoje přebrousit popř. vyhladit vodou. Na to použít nátěr s pískem - výrobce Ekolak - ekodur UNI - dobrá cena super kvalita, nebo od jiného výrobce ( Primalex, HET) ten srovná strukturu je potřeba dát tak 2 nátěry, pak natřít celou plochu...

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že milimetrová vrstva malby je už docela hladká, takže chybějící materiál bych dodal natáhnutím sádrokartonářskou sádrou (třeba uniflot od pana Knaufa), který po přebroušení snad splyne s původním nánosem.

Výměnu oken v městském bytě by mělo hradit město, pokud však vytápíte za Vaše peníze, těžko asi budete město k investici do výměny oken nutit...

magdon*
hodnocení

0x

Já teda nevím, v jakém stavu a jak velký máte strop, ale asi bych oškrábal i ten nevytopený zbytek. Tím se zbavíte "schodu" mezi oběma částmi a zamezíte případným problémům v budoucnosti. Pokud to něčím přetmelíte, budete mít časem (jednou to oškrábat stejně budete muset) opačný problém (sátdrový tmel se škrábe mnohem hůř). Pod malbu samozřejmě penetraci. Pokud je strop popraskaný, tak perlinku a přeštukovat. To už e ale náročnější a svěřil bych to odborníkovi.

jabraka*
hodnocení

0x

Když posoudím ostatní návrhy,udělej to podle Lahvína.Kdybys škrábal celý strop,budeš mít kýble bordelu,kterého sis užil dost.Sádra,ta má tu nevýhodu,že je dost tvrdá a při dalším malování ti na stropě zůstane vystouplý koláč.Ta stěrka je měkčí a dá se lehce zbrousit.Je jich,kromě Prima stěrky,od hodně výrobců,ptej se na finální stěrku.Pokud je tuhá,ředím ji primalexem.Nanáším ji širokým hladítkem,po zaschnutí ještě doplním,ma snahu v hlubší vrstvě se trochu propadnout.Dokončí se přebroušením brusnou síťkou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]