Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenost garážového stání od hranic pozemku

Od: pkovarik* odpovědí: 1 změna:

Chci stavět rodinný dům na pozemku šířky max. 15 m. Nachází se v ulici, takže musí být dodžena uliční čára - stavební úřad nechce povolit garážové stání (zpevněná plocha se sloupky a přístřeškem) před domem. Chtěl bych ho tedy postavit vedle domu, jehož šíře bude 9 m, tedy z jedné strany 2 m k hranici, a na druhé straně zbývá 3.5 m. Stání by mělo šířku 3 m, tedy 0.5 m k hranici pozemku (ale stále více jak 7 m k sousednímu domu). Je možné ho umístit 0.5 m od hranice, nebo dá se očekávat, že by stavební úřad schválil výjimku?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

Já musel dodržet při stavbě RD pouze 7m od sousedního RD, jinak bylo jedno, bude-li stavba od hranice mého pozemku 0,5m nebo 5m.

Ale já vždy, když jsem neměl jasno, zašel jsem na stav. úřad a nikdy jsem nebyl odmítnut s žádostí o informaci;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]