Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před rokem jsem dávali novou střešní krytinu, a to lehkou plechovou od firmy Satjam, ale bohužel jsme měli smůlu na firmu, která nám krytinu montovala. A teď k věci, při zkracování plechů použili kotoučovou brusku, nedávno jsem zjistila, že brusky jsou zakázané a mají se používat nůžky na plech, ořezané plochy vůbec nenatřeli barvou, proto po roce jsou všechny řezy prorezlé. A teď nevíme co s tím, majitel firmy mě pořád přesvědčuje, že je to jedno, jestli se použije bruska nebo nůžky, že mají nějaký speciální kotouč, proto jsem psala i na Satjam, ale tam mi řekli, to co už jsem zjistila, že na tyto plechy není žádný spec. kotouč a musí se použít pouze ty nůžky. Tak se s majitel firmy pořád dohadujeme, už uznal, že udělali chybu v tom, že nenatřeli řezy barvou a navrhnul mi, že ty poškozené části ostříhají nůžkama na plech a pak je natřou, tak jak měli, ale mám strach z toho, že na některých místech budou muset plech zkrátit i o více než 1 cm a pak vzniknou mezery a může popřípadě začít zatékat. Už to trvá od léta a pořád nic nepřišli opravit. Prosím o radu, jestli je možné ty plechy ostříhat a nebo prostě musí vyměnit celé plechy, já bych byla pro výměnu celých plechů a né pro nějaké látání chyb. Děkuji za rady.
Když střiháte slabý pozinkovaný plech, tak se zinková vrstva při střihu "rozmázne" po střižném profilu plechu = chová se to stejně,jako byste měl plech zinkovaný i po střižném obvodě čela plechu. Stejně tak se chovají některé pružné barvy, které jsou nanášeny na plech a za tepla vytvrzeny (připečeny na plech). Také dojde k zhutnění povrchu střižné plochy,což ještě zvyšuje odolnost proti kotozi.
Pokud používáte řezací kotouč, odbrousíte vrstvu povrchové úpravy a čelo plechu je tedy obnaženo a bez ochranné vrstvy, nehledě na to, že ještě upálíte pár milimetrů zinku nebo barvy teplotou při řezání..
...a o tom to je.
Hodně štěstí při reklamaci a následné opravě.
Odpověď na dálku je problém, je to třeba vidět. Pokud mate v okolí nějakého klempíře tak ho pozvěte ať se na to podíva a poradí. Možná některé plechy by šly ostříhat a hranu zatřít barvou ale ten co je na fotce ten výpadá, že je rezavý i v ohýbu, což je divné. Nové plechy od výrobce jsou potažené silonovou folii aby při zpracování a manipulaci nedochazelo k poškozování plastové povrchové úpravy. Tato folie se sundáva až po montaži. Kdo ví jak s tímto materiálem bylo zacházeno. Pokud i další plechy vypadájí takto, trvejte na jejich výměně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.