Nejste přihlášen/a.
ahoj všichni,chtěla bych si koupit sekáček na potraviny,buď samostatný nebo s příslušenstvím.Prohlídla jsem si jich pár na netu i poběhala obchody.Přece jenom je lepší se Vás zeptat,jaké máte zkušenosti,které jsou dobré nebo kterým se vyhnout,případně jakou značku.Představuju si,že použiju na maso,zeleninu,třeba i ořechy.Poradíte?Díky Maruna
Sekáček na potraviny jsem si kdysi koupila z reklamy z televize, značka Solac. Dnes jsou už i běžně v prodeji. Mám dvě nádoby, jedna je menší (asi 3 dl), druhá větší, snad 0,5 litru. Využívám pouze tu menší. Seká maso, ořechy - jsou lepší než mleté, zeleninu syrovou i vařenou, játra na knedlíčky. Dělám v něm i zmrzlinu - dám do nádobky zmražené jahody, cukr, mléko, nebo smetanu a zpracovávám. Obsluha je jednoduchá. Do nádobky dáte nože, potravinu, víčko a nasadíte motorek, zmáčknete vypínač, který držíte tak dlouho, dokud není potravina rozmělněná podle vaší potřeby. Ořechy vám to buď naseká na hrubo, nebo na jemno. Játra na knedlíčky a zmrzlina trvá příprava asi 20 vteřin. Je to velmi dobrý pomocník v kuchyni, jsem s ním maximlně spokojená. Nádoby jsou odolné, nože mám původní, netupí se. Doporučuji si ho koupit, výběr značky výrobce nechám na vás.
Jejda,asi jsem to špatně napsala,došlo mi to,když jsem četla odpověď-ale ten přístroj,na kteerý se ptám,se tak v obchodech jmenuje,i na vyhledávání na internetu.Jde o něco jako nádobu,na elektriku,v které je něco jako nožíky v mixeru,tlakem na vršek to seká nebo rozmělní to´,co do toho vložím.Ale není to klasický mixer nebo robot.Díky Maruna
Sekáček bych to nenazval,spíše kráječ nebo řezač.Ale to není podstatné.Slouží mi už dva roky a nemohu ho vynachválit.Jen je potřeba vybrat takový,který má skleněnou nádobu.Viz obrázek.
JABRAKA
maruna, používám robot, kde jsou k sekání nože jako na fotu jabraky. El. sekáček to má stejné. Pokud ale budete chtít sekat ořechy nebo led, nože se vám ztupí velmi rychle, ačkoliv výrobce uvádí, že to lze. Proto na ořechy požívám kolíbku, nebo klasický mlýnek, pokud je chci mít najemno namleté. A s tou kolíbkou nasekáte prakticky všechno a nový stojí cca 100,-Kč na Aukru. Jen ten led je dobré mít přímo el. sekáček na led, nebo utěrku a pevnou pracovní desku .Karina
Díky,to je to,co jsem myslela,mají to buď samostatné nebo jak jsem psala s příslušenstvím-tyčový mixer a viděla jsem i šlehací metly´.Tak jsem chtěla poradit,jestli samotný nebo s tím tyčovým mixerem a nejlíp jakou značku či výrobce,mají jich dost různých,nerada bych koupila nějakou "hračku",škoda,že není "jen jeden druh",čím jich je víc,tím hůř se v tom orientuju a každý prodavač vychvaluje to své.Nebo záleží i na výkonu?Díky M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.