Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dočasné připojení kamen na užší komín

Od: manduss® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

mám cihlový komín, který má otvor 15x15 cm, takže kamna budou mít průměr kouřovoudu 150mm. Tak si připravím zděř. Jenže než tam zapojím krbová kamna to ještě chvilku potrvá a teď tam chci po dobu rekonstrukce připojit stará kamna, co v domku byly. Ty ale mají průměr kouřovodu asi 120mm. Jak mám tahle kamna připojit do zděře 150, aby mi nečudily do místnosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kupte si redukci a je to: zbozi.cz/...

hodnocení

Jak prosté. hledal jsem to na google a našlo mi to jen nějaké za 700kč. Díky moc.

hodnocení

0x

Vezmete skelno či čedičovou vatu a ucpete okolo trubky. To je naprosto normální!

Ale vy fakt budete mít jednovrstvý komín, s otvorem 15x15xcm?

hodnocení

Ano. Byl to starý dvouprůduchový komím. Jenže jedním průduchem vedl trám, tak jsme na půdě ty dva průduchy od sebe odddělili(odbourali). Část jednoho slouží jako podpora tomu trámu a druhý jsme nově nad střechoy vyzdili. Je tam něco špatně? Vždyť takové jsou snad všechny staré komíny, ne?

Je tam něco špatně? Vždyť takové jsou snad všechny staré komíny, ne?

Ano i Ne, ale častěji ANO, je to špatné, páč stav malty, a cihel,... je už za horizontem času. Ale klidně může komín být i fiünkční klidně 20 let, 10let, možná i 2 roky...

hodnocení

Pokud jde jen o stav komína po technické stránce, tak z toho strach nemám. Myslel jsem, že tam je problém s tahem nebo něčím podobným. Tohle mě nechává klidným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]