Nejste přihlášen/a.
Jedná se o obvodovou cihlovou zeď mezi dvěma činžáky. Dál by mne zajímalo, jestli takovouhle stavbu
musím hlásit nebo nějak konzultovat se správou domu?
Nejraději bych to samozřejmě udržel v naprostém utajení
Díky za všechny rady a podněty.
Takže obvodové 2 zdi jsou nalepeny přímo na sobě?
Pak bych usadil do celé hloubky jedné zdi překlad, který bude o 15-20cm širší než bude díra pro trezor.
Po té udělal díru pro trezor a usadil ho do zdi.
To vše bych provedl za naprostého utajení. Neporadím Vám, jak utajit bourací práce, které způsobí dost hluku.
Pokud Vám ale zbourají vedlejší činžák, trezor Vám může vypadnout na ulici. V tom případě bych udělal díru do zdi o 10cm mělčí a nikdo se nikdy o trezoru nedozví.
S největší pravděpodobností se jedná o dvě zdi na sobě. Díky, tohle jsem si ani neuvědomil. Takže pokud je na plánu "našeho" baráku 45 cm zedˇ, měl bych k tomu připočíst ještě zeď neznámé šířky vedle. Takže čistě technicky můžu jít bez obav do 35 cm a nemusím se bát, že někde vedle budou padat dlaždičky. To by mělo stačit.
od konce, měl by to vědět majitel baráku, páč jak by se vám líbilo kdyby někdo do Vašeho majetku sekal...
ale nevím jakou máte smlouvu
Trezor budejak velký? metr krát metr?
Pardon, blbě jsem se vyjádřil. Byt je v mém vlastnictví, dům spravuje společenství. Jde mi o to jak velký zásah do obvodové zdi mohu provést aniž bych se musel bát, že se seznámím se sousedy vedle v baráku. Podle toho budu volit i velikost sejfu.
Nejsem sice právník...Ale tak nějak tuším že obvodové zdi jsou součástí celého domu...a i když jste vlastník bytu tak Vám tak nějak "nepatří".
Především si myslím,pokud jde o cihlovou řadovou výstavbu, tak mezi dvěma vchody ,byty mezi sebou mají normální jednu nosnou zeď.Takže po 45 cm jsi u sousedů.
Takže v každém případě je dobré se se sousedem dohodnout.
Po vybourání této příčky zazdít na obě strany úhelníky a trezor k nim přišroubovat.Pak uvést vše do původního stavu.Možná by bylo lepší najít lepší místo,uvnitř bytu,do příčky zazdít opět ocelovou kotvu a k ní ten trezor přišroubovat.
JABRAKA
Na co trezor potřebujete? Na peníze, zlato... stačí trezorek někam v bytě, trezorovou skříň třeba na na dlouhé zbraně zase šikovně do prostoru vedle skříní na zakázku nejlépe stejný dizajn jako skříně -není vidět pokud nepříjdete až k ní a přišroubovat k podlaze a ke zdi. Do panelu by se nám špatně vysekávala díra.
přátelé, tazatel jasně píše "obvodová zeď mezi dvěma činžáky". Dle mého tedy 45cm+dalších min.45cm. Tedy žádné promrzání, žádný panel...a pokud to bude v cihlách, zachvíli má vysekáno, ani bych to nehlásil...
Přesně tak. Jedná se o zástavbu ze třicátých let. Jednotlivé domy jsou těsně u sebe, tedy žádná řadová výstavba. Takže by to mělo být nejspíš tak, jak zmiňujete vy a pan Hospodin... Co se týká poznámky o promrzání, přivedlo mě to na další věc: zeď bývá v zimě pořádně studená i když je byt na druhé straně obydlený. To by i odpovídalo opravdu silné zdi, že?
Pokud je to skutečně tak,že to jsou dvě zdi,při dobré topení je tepelná akumulace veliká.Zeď by měla být naopak nejteplejší.Takže bych na zadní stranu trezoru přievnil desku větší než trezor a tu bych přizdil.trezor by nikdo nedokázal ze zdi vytáhnout.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.