Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaký je prosím postup při pokládání palubkové dřevěné podlahy.Mám přípravené polštáře na přibití palubek, který jsem udělal ze střešních latí 6 na 2 cm pod které jsem položil izolaci.Latě jsem od sebe vzdáleny 50cm a ty 2 cm, které vzniknou mezi palubkou a čistou podlahou vyplním vatou.
Bohužel nevím jaký je správný postup při přibijení palubek na rošt a pak by jsem se chtěl také zeptat jestli je můj předešlý postup správný.Palubky budou o síle 21mm a betonová podlaha je udělaná nová.Moc děkuji
Podlahová prkna musíte sesadit na péro a drážku, stáhnout stahováky nebo klíny (stahováky s ráčnami jsou lepší než klíny). Nejlepší je přibíjet nebo šroubovat prkna skrz drážku na polštáře, pak shora zůstane čistý povrch. Podle mě ale jste koupil příliš tenké palubky i tenké polštáře. Podlahové palubky jsou ideální alespoň 28 mm.
Profil roštu pod podlahou je fakt málo (dyž už z latí, tak min. 60x40 a i to je zde málo), vlhkost betonu by měla být méně než 3% a to u nového fakt nehrozí - důsledky vyšší vhlhkosti bývají někdy fatální. Vzdálenost mezi podlahou a palubkou bude více a ne 20 mm, pokud má být izolace i pod latěmi - není uvedeno kolik a co tam bude.
Není uvedeno, jestli to má být plovoucí podlaha nebo ne - pak se to celé třeba zatlačí do izolace a podlaha se bude "houpat" - nutno zvážit, co chcu.
Síla se udává v [N] a ne v mm ...viz. jednotky SI
Líp rošt 40x100 (80) po cca 0,6 m, kotvení palubek vruty V4,5(4) x50 šikmo do drážky 1ks/spoj (neuškodí trocha lepidla do drážky - pozor ale na skupinové sesýchání), vzdálenost od stěn min. 30 mm (vyplnit izolací), podlahová lišta se připevňuje do stěny a ne do podlahy
Nutné klimatizovat palubky - doporučuji min. týden, pak montovat (jasně, že palubky prokládané, jinak to nemá smysl klimatizovat), zatraceně nutné je zkontrolovat vlhkost (palubky při w=10% a více bych nemontoval, pod w=5% taky ne), beton viz. výše
Polštáře silnější.Sílu palubek už nechejte.Nejlépe je se podívat na někoho jak to dělá. jdufek.estranky.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.