Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brikety či dřevo?

Od: knopka* odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem!Mám první rok krbovky tak se teprv učím co a jak...Byt zhruba 70m2.A ted otázka:co je lepší dřevo či dřev.brikety?Když denně stopím 10 kg briket za 50 kč tak měsíčně mně to vyjde zhruba na 1500kč,když koupím sypaný metr dřeva za 1000kč na jak dlouho mi to dřevo vydrží v poměru k těm briketám?Prostě co je lepší at z hlediska financního tak i výhřevnosti a tak.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

2x

Záleží jaké dřevo to bude a jak staré. Dobré je tak 2 roky pokácené,aby z něho vyšla voda.

Smrk hoří rychleji, borovice může kouřit, třeba bříza hoří v krbu krásně.

Investujte těch 1000Kč do dřeva a vyzkoušejte ve Vašem krbu, porovnejte s briketama, připočtěte si práci se dřevem a případný nepořádek a uvidíte,co se vám bude jevit jako lepší.

Tady u nás v řepákově za 1000 korun nadělám dřeva na půl zimy, pak se to počítá jinak...

buss
hodnocení

0x

Ale u krbů se uvádí, kolik kg dřeva to spálí na hodinu, ne? Aspoň jsem to na intu viděl. 1000 kč se mi zdá trošku moc. Srovnat ceny ..

karelkarel
hodnocení

0x

Sypaný metr obsahuje 300kg dřevní hmoty měkkého dřeva a až 400kg tvrdého dřeva a tedy vám vydrží metr sypaného dřeva při vaší spotřebě 10 kg dřevěných briket denně taky měsíc a ušetříte ve vašem případě třetinu nákladů. Dřevo je vždy levnější než brikety a ty jsou levnější než pelety, které se blíží ceně plynu. Já se orientuji na samovýrobu dřeva, to je většinou za hubičku.

knopka*
hodnocení

No těch 1000kč to už je právě naštípané,suché,myslím jehličnany nebo směs,můžu mít levnější kulatinu jenže chlap není a sama kulatinu nerozštípu *smich*,takže holt zkusím vzít dřevo a pak porovnát.Ty brikety těch 10kilo jsem uvedla zhruba odhadem *nevi*.

buss

Při troše odvahy vzít motorovou pilu do ruky..., štípat už není takový problém, nejste-li typem muším. Nebo si objednat chlapa. Spotřeba krbů kolem 3 kg, spíše do.

karelkarel

Na kila budete mít stejnou spotřebu ať s briketama nebo dřevem, mají stejnou výhřevnost. Ale kilo dřeva bude vždy levnější než kilo briket. Hlavně ať Vám neletí plameny do komína po roztopení kamen, to pak přivírat komínovou klapku a přivírat primární vzduch-pod rošt.

buss

soustav.mypage.cz/...

a otázka jaké dřevo, též z čeho brikety (dřevo, kůra, piliny, rašelina, kukuřice, olejniny, sláma).

knopka*
hodnocení

Všem moc děkuju za rady :)!

ladislavtikal*
hodnocení

0x

popravde nejlepsi jsou vetve ze stromu z jehlicnanu je to jedno z nejhutnejsich drevin to vydrzi i vyda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]