Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být plíseň?

Od: edita* odpovědí: 2 změna:

Ve starém bytě, kde byl sprchový kout v rohu a moc se nedal větrat, se nám kdysi udělaly černé skvrny v těsnění kolem vaničky. Po ošetření sprayem proti plísni a mechanickém drhnutí se to přestalo šířit, ale skvrny už zůstaly. Jak se časem vanička trochu prohla, tak tam kde se držela po sprchování voda, se za pár dnů udělal takový jakoby růžový plak. Ten stačilo odstraňovat už jen mechanicky, Cifem a silou. Teď ale máme velkou koupelnu v novostavbě a ve sprch. koutě, který je lépe větratelný než ten první, se , pokud důkladně nevytřu vanku do sucha, opět dělá růžový plak, zatím jen ve formě proužku kolem těsnění zevnitř na vstupní části. Než kout po sprchování vytřu (a na dvou místech se k tomu obtížně dostávám), jsem zpocená jak myš, někdy se mi i točí hlava od dlouhého předklonu, mám ale potíže s koleny a klečením. Poraďte, prosím, co s tím mám dělat a o co se může jednat. (Chtěla jsem na stará kolena už jen něco na nenáročnou údržbu, ale zdá se, že je to spíš naopak.) Moc děkuju.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Moje rada je slevit trosku na te cistotnosti, myslim ze jednou tydne uklid uplne staci. Budte klidna, onen povlak se nam dela vsem, jen to u nas tak neprozivame.;) Bydlení ma slouzit nam, ne my jemu.:)

doplněno 03.11.10 22:16:

Jinak ano, ty cerne skvrny jsou plisen, jednou za cas = mesic, dva, to vystrikam Savem a mam pokoj.

standam*
hodnocení

0x

cerne skvrny je plisen, ruzove take, ale uz ocistene a zazrane, nelze nijak lehce odstranit nez mechanicky napr. u silikonu, kdyz se to zanedba (zapomene), je to v ... .

u nas se to resi, jednou tydne nebo jak to vyjde :) to ostrikame savem proti plisnim nebo savem na uklid a oplachnem i v pripade, ze plisen neni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]