Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
potreboval bych poradit se skladbou zatepleni podkrovi. V projektu je skladba nasledujici:
sadrokarton
parozabrana
konstrukce sdk
izolace 6cm pod krokve
izolace 18cm mezi krokve
pojistna hydroizolace
late, kontralate a krytina
potreboval bych sdk konstrukci zavesit cca o 5 cm niz nez jen tech 6 cm ktere jsou tam ted planovane. Muzu to udelat tak, ze pouziju delsi krokvove zavesy, 6cm izolaci polozim na sdk konstrukci a tim vznikne mezi izolacemi 5 cm vzduchova mezera? Nebude to nicemu vadit, nebude tam kondenzovat vlhkost.
Predem diky za odpovedi
J.
jak napsal Hospodin, radeji dalsi izolaci nez vzduch mezeru. Pocitej, ze vsude budes muset pouzit tuto parozabranu
e-shop.juta.cz/in/... a v koupelne apod. veskere prostupy vcetne sroubu od SDK udelat podlepeni touto paskou e-shop.juta.cz/in/... a cele to parotesne utesnit u zdi atd.
doplněno 03.11.10 19:28:mimo jine, pokud by jsi mezi izolacema nechal mezeru, muze dojit, ze se ti izolace mezi krokvema sesune a otevre.
Diky za rady. Investuju neco navic a dokoupim dalsi vatu. Jenom se zeptam proc zrovna tuhle parozabranu?
pokud v teto vysoceparotesne folii udelas prostupy od sroubu tak je zni stredoparotesna folie. V koupelne potrebujes vysoceparotesnou, tak proto je nutne podlepeni aby zustal zachovany vysoky parotes. Jinde ti staci stredotesna. Pokud by jsi pouzil stredotesnou a udelal prostupy od sroubu bude zni nizkoparotesna a musel by jsi udelat podlepeni, coz je financne dost narocne.
Diky tomu, ze ta to folie je silnejsi a elasticka dochazi pri prostupu i k "utesneni"kolem sroubu.
Samozrejme muzes pouzit jineho vyrobce, ale musi vse co jsem popsal umet a hlavne dolozit.
Jeste me napadla jedna otazka. Budu delat napred pricky a potom sikminy a stropy. Mam pri delani pricek parozabranu prehodit pres vrch te pricky a spojit ji potom s parazobranou na sikmine a nebo tu parozabranu na sikmine mam pridelat z boku k pricce?
Obvykle se parotěska přidělává specielní páskou nebo tmelem např. "Jutafol, tmel tuším Mastic" k vystavěné příčce.
Jestli se jedna o SDK pricky, nejprve udelej sikminy a strop, na ktery das parozabranu a SDK, pak az pricku.
doplněno 04.11.10 13:33:jinak jak pise hospodin, ale tato pricka (ytong apod.) muze byt vystavena po oblozeni stropu a sikmin.
doplněno 04.11.10 13:37:protoze u sikminy ti bude muset vice zasahovat az mezi krokve (diky rostu) coz zrovna neni to nejlepsi
ja mam pricku s Ytongu pod SDK, ktera navazuje na sikminu, mam mezeru cca 10mm pod SDK a zde prijde dopenit, ale i take pricku, ktera zasahuje do podhledu a sikmin, ale zde je nutne doizolovani pricky tj. dat nad pricku izolaci.
jj, rozumim (ale necekej vyrazny rozdil), parozabrana musi byt i v tomto pripade nad prickou, jinak by jsi ji musel dat na kazdou stranu pricky a to od podlahy az ke stropu, coz je zbytecne.
dulezitejsi bude udelat 100% izolaci v pricce, staci mala netesnost a pak je slyset vse
Pro inspiraci:
Já dělal rovný strop z trámů nad studenou půdou.
Podbil jsem trámy prkny, nad budoucí příčky (pod prkna přisponkoval parotěsku), vystavěl příčky až k folii, ofolioval celé místnosti a u obvodových zdí a příček jsem folii přihodil omítkou.
Na prkna jsem dával přímé závěsy a na ně SDK - čili mám 6cm vzduchovou mezeru mezi prkny a SDK (jako parotěsku jsem použil reflexní folii). Nad spodním podbitím mám 20cm izolace mezi trámy + 4cm fošnový záklop.
V zimě jsem tam ještě nebyl, takže čas ukáže,zda je to dostatečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.