Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba zatepleni strechy

Od: jirkag® odpovědí: 13 změna:

Dobry den,

potreboval bych poradit se skladbou zatepleni podkrovi. V projektu je skladba nasledujici:

sadrokarton
parozabrana
konstrukce sdk
izolace 6cm pod krokve
izolace 18cm mezi krokve
pojistna hydroizolace
late, kontralate a krytina
potreboval bych sdk konstrukci zavesit cca o 5 cm niz nez jen tech 6 cm ktere jsou tam ted planovane. Muzu to udelat tak, ze pouziju delsi krokvove zavesy, 6cm izolaci polozim na sdk konstrukci a tim vznikne mezi izolacemi 5 cm vzduchova mezera? Nebude to nicemu vadit, nebude tam kondenzovat vlhkost.

Predem diky za odpovedi

J.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

2x

Vzduchová mezera by neměla vadit.

Nebylo by lepší použít o těch 6cm silnější izolaci? Nemude to až taková investice a budete mít lépe zaizolováno.

hodnocení

diky za odpoved. V pripade ze pridam jeste dalsi izolaci, mam dat parozabranu az mezi sdk konstrukci a sadrokarton nebo nekde mezi izolace?

hospodin*

až mezi rošt a SDK.

standam*
hodnocení

2x

jak napsal Hospodin, radeji dalsi izolaci nez vzduch mezeru. Pocitej, ze vsude budes muset pouzit tuto parozabranu

e-shop.juta.cz/in/... a v koupelne apod. veskere prostupy vcetne sroubu od SDK udelat podlepeni touto paskou e-shop.juta.cz/in/... a cele to parotesne utesnit u zdi atd.

doplněno 03.11.10 19:28:

mimo jine, pokud by jsi mezi izolacema nechal mezeru, muze dojit, ze se ti izolace mezi krokvema sesune a otevre.

hodnocení

Diky za rady. Investuju neco navic a dokoupim dalsi vatu. Jenom se zeptam proc zrovna tuhle parozabranu?

standam*

pokud v teto vysoceparotesne folii udelas prostupy od sroubu tak je zni stredoparotesna folie. V koupelne potrebujes vysoceparotesnou, tak proto je nutne podlepeni aby zustal zachovany vysoky parotes. Jinde ti staci stredotesna. Pokud by jsi pouzil stredotesnou a udelal prostupy od sroubu bude zni nizkoparotesna a musel by jsi udelat podlepeni, coz je financne dost narocne.

Diky tomu, ze ta to folie je silnejsi a elasticka dochazi pri prostupu i k "utesneni"kolem sroubu.

Samozrejme muzes pouzit jineho vyrobce, ale musi vse co jsem popsal umet a hlavne dolozit.

www.poradte.cz/do/...

hodnocení

Diky moc za vysvetleni a za odkaz.

hodnocení

Jeste me napadla jedna otazka. Budu delat napred pricky a potom sikminy a stropy. Mam pri delani pricek parozabranu prehodit pres vrch te pricky a spojit ji potom s parazobranou na sikmine a nebo tu parozabranu na sikmine mam pridelat z boku k pricce?

hospodin*

Obvykle se parotěska přidělává specielní páskou nebo tmelem např. "Jutafol, tmel tuším Mastic" k vystavěné příčce.

standam*

Jestli se jedna o SDK pricky, nejprve udelej sikminy a strop, na ktery das parozabranu a SDK, pak az pricku.

doplněno 04.11.10 13:33:

jinak jak pise hospodin, ale tato pricka (ytong apod.) muze byt vystavena po oblozeni stropu a sikmin.

doplněno 04.11.10 13:37:

protoze u sikminy ti bude muset vice zasahovat az mezi krokve (diky rostu) coz zrovna neni to nejlepsi

ja mam pricku s Ytongu pod SDK, ktera navazuje na sikminu, mam mezeru cca 10mm pod SDK a zde prijde dopenit, ale i take pricku, ktera zasahuje do podhledu a sikmin, ale zde je nutne doizolovani pricky tj. dat nad pricku izolaci.

hodnocení

pricky budou taky sdk a chtel jsem je delat napred kvuli vyssi zvukove nepruzvucnosti.

standam*

jj, rozumim (ale necekej vyrazny rozdil:)), parozabrana musi byt i v tomto pripade nad prickou, jinak by jsi ji musel dat na kazdou stranu pricky a to od podlahy az ke stropu, coz je zbytecne.

doplněno 04.11.10 13:44:

dulezitejsi bude udelat 100% izolaci v pricce, staci mala netesnost a pak je slyset vse

hospodin*

Pro inspiraci:

Já dělal rovný strop z trámů nad studenou půdou.

Podbil jsem trámy prkny, nad budoucí příčky (pod prkna přisponkoval parotěsku), vystavěl příčky až k folii, ofolioval celé místnosti a u obvodových zdí a příček jsem folii přihodil omítkou.

Na prkna jsem dával přímé závěsy a na ně SDK - čili mám 6cm vzduchovou mezeru mezi prkny a SDK (jako parotěsku jsem použil reflexní folii). Nad spodním podbitím mám 20cm izolace mezi trámy + 4cm fošnový záklop.

V zimě jsem tam ještě nebyl, takže čas ukáže,zda je to dostatečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]