Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Snažilo jsem se to vyčíst v těch hodně tématech týkajících se podlah, ale nepovedlo se mi to, tak se ptám .
Tak napůl předělávám podlahu ve starém domě. Chci vytrhat parkety, po nima jsou prkna, ty bych tam nechal a na ně dal hobru, pak OSB desky 19mm (pak možná mirelon) a pak koberec a nevím jestli tam někam do těch vrstev mam dát igelit? Je to v prvním patře a pod místností je ložnice. Hobru chci dát, aby byla podlaha trochu teplejší (zde by byl asi lepší polystyren).
Díky za rady.
Lukáš
Folii nedavat, OSB 19mm neni je 15,18 nebo 22 mm, podle typu hobry musi byt zvolena i OSB deska.
Jestli mas v planu davat hobru odolnou vysokemu zatizeni (4,5,7mm ...) bude stacit 1x15mm OSB PD.
Hobra bude v teto tlousce bude hlavne slouzit utlumeni krocejovemu hluku a trochu k akumulaci.
Jak jiz bylo napsano pokud bude spodni mistnost vytapena...neresit tepelnou izolaci max. zvukovou.
Pokud z nejakeho duvou pouzijes EPS, bude potreba min. 2x15 OSB
Omlouvám se, není to OSB, ale dřevotřísková podkladmí deska(pero drážka) 2045x975x19, hobru mám 8mm. Místnost pod je vytápěná, ale moje šetřivá a hlavně otužilá babi moc netopí . Prkna jsou samozřejmě na kolmo na trámy - myslíte, že mohu dát desky kolmo na prkna nebo je lepší aby byly stejně jako prkna?
díky
Pokud se jedná o strop,respektive podlahu mezi dvěma vytápěnými místnostmi,pak žádný "igelit" dávat nemusíte.
Ohledně teploty podlahy,respektive teploty nášlapné vrstvy Vám v tomto případě polystyren nepomůže..
Vám jde o teplotu nášlapné vrstvy, kterou použitím polystyrenu nezvýšíte...Pokud chcete mít teplou podlahu,tak v tomto případě pomůže jen nášlapná vrstva podlahy s menší tepelnou vodivostí...tj.koberec...Nebo..podlahové topení.
U nášlapné vrstvy v tomto případě jde o to,že její povrchová teplota bude ve všech případech stejná...ať použijete jakýkoliv materiál...,ale lišit se budou tepelné vodivosti těchto materiálů...a tím pak i "pocitová teplota"..nikoliv teplota skutečná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.