Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha parozábrana?

Od: elduderino* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Snažilo jsem se to vyčíst v těch hodně tématech týkajících se podlah, ale nepovedlo se mi to, tak se ptám :).

Tak napůl předělávám podlahu ve starém domě. Chci vytrhat parkety, po nima jsou prkna, ty bych tam nechal a na ně dal hobru, pak OSB desky 19mm (pak možná mirelon) a pak koberec a nevím jestli tam někam do těch vrstev mam dát igelit? Je to v prvním patře a pod místností je ložnice. Hobru chci dát, aby byla podlaha trochu teplejší (zde by byl asi lepší polystyren:().

Díky za rady.

Lukáš

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

Folii nedavat, OSB 19mm neni je 15,18 nebo 22 mm, podle typu hobry musi byt zvolena i OSB deska.

Jestli mas v planu davat hobru odolnou vysokemu zatizeni (4,5,7mm ...) bude stacit 1x15mm OSB PD.

Hobra bude v teto tlousce bude hlavne slouzit utlumeni krocejovemu hluku a trochu k akumulaci.

Jak jiz bylo napsano pokud bude spodni mistnost vytapena...neresit tepelnou izolaci max. zvukovou.

Pokud z nejakeho duvou pouzijes EPS, bude potreba min. 2x15 OSB

elduderino*
hodnocení

Omlouvám se, není to OSB, ale dřevotřísková podkladmí deska(pero drážka) 2045x975x19, hobru mám 8mm. Místnost pod je vytápěná, ale moje šetřivá a hlavně otužilá babi moc netopí *smich*. Prkna jsou samozřejmě na kolmo na trámy - myslíte, že mohu dát desky kolmo na prkna nebo je lepší aby byly stejně jako prkna?

díky

standam*

pokud tam byly parkety je to jedno, ale radeji bych desky nedaval napric prken.

hospodin*
hodnocení

0x

Pokud je pod vámi další místnost a ta nad podlahou je vytápěná, není potřeba tepelně izolovat ani dávat parozábranu.

Izolovat stačí pouze proti přenosu zvuku = použití kročejové izolace.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o strop,respektive podlahu mezi dvěma vytápěnými místnostmi,pak žádný "igelit" dávat nemusíte.

Ohledně teploty podlahy,respektive teploty nášlapné vrstvy Vám v tomto případě polystyren nepomůže..

Vám jde o teplotu nášlapné vrstvy, kterou použitím polystyrenu nezvýšíte...Pokud chcete mít teplou podlahu,tak v tomto případě pomůže jen nášlapná vrstva podlahy s menší tepelnou vodivostí...tj.koberec...Nebo..podlahové topení.

U nášlapné vrstvy v tomto případě jde o to,že její povrchová teplota bude ve všech případech stejná...ať použijete jakýkoliv materiál...,ale lišit se budou tepelné vodivosti těchto materiálů...a tím pak i "pocitová teplota"..nikoliv teplota skutečná.

hodnocení

0x

jednoznačně

BEZ PAROTĚSKY!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]