Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Nechali jsme si namontovat nové dveře - Sapeli do původních kovových zárubní. Jedná se o vchodové dveře do bytu. Původní dveře sice netěsnily ale ve futrech "seděly". Pánové dveře zasadili, nalepili těsnění a potom jsem si všimla, že v rohu dveře absolutně nedoléhají tak cca na prsty(1cm). (v rohu nad zamykáním cca 30cm dolu a 20cm vodorovně). Dveře jsou podle vodováhy OK, ale futra taky, takže nechápu, kde je problém. A hlavně, staré dveře pasovaly. Dokážete mi někdo poradit, čím by to bylo a jak to vyřešit? Moc děkuji - ještě maličkost, dveře díky těsnění jdou hůř zavírat a odevřít je můžu pouze tak, že je přidržím druhou rukou, jinak je z venku neotevřu.
Nejprve najděte,co je špatně! Je nesmysl aby byly rovné dveře a rovná futra a jedno do druhého nesedělo.
zkontrolujte zda nejsou:
- futra nebo dveře do vrtule
- křivé panty jak na dveřích, tak na futrech
- vodováhou zmeřte svislost futer u pantů i u zámku, totéž udělejte u dveří.
- změře vodorovnost horní hrany futer i dveří
Dosedací plochy původních dveří taky mohli být klidně přihoblované, aby lépe seděly (běžný postup), protože plechové futra se při vylejvání maltou nebo betonem snadno někam hnou.
Až zjistíte,co je špatně, pak teprve jednejte. Bez argumentů se s Vámi nikdo nebude bavit a každej montážník z Vás udělá hlupáka po telefonu. Hlavně nemusí být chyba u Sapeli - to že staré dveře seděly není rozhodující, protože nevíte, jak byly upraveny, i když by to upravoval váš manžel, nemusí si to za 30 let pamatovat.
bydlíme tu teprve 3 roky, takže manžel nic neupravoval. Mě jen štve, že tu byli pánové na zaměření a ti něco o hoblování a úpravách říkali.Jenže montovat to přijeli jiní pánové. Ale přece já-laik jim nebudu říkat, jak mají usadit dveře! To jsem si rovnou mohla koupit dveře v OBI a nasadit sama a mělo to ten samý účinek. Neměl by přeci být problém ty dveře usadit a srovnat to-jakkoliv, aby těsnily. Nebo aspoň neměli centimetrový profuk.
To máte pravdu. Ale ne každá řemeslná práce je odvedena echt podstivě. Když na to při zaměření upozorňovali, měli by dveře asi ještě doladit bez výmluv, že je cokoliv křivé. Alespoň tak,aby to nebylo do očí.
Ale co je morálně správné a jak se k tomu firma postaví, to jsou 2 odlišné věci. Myslím, že záleží už jen na Vaší vzájemné komunikaci a na vstřícnosti firmy.
Osobně doporučuji nezaplatit celou částku, dokud nebude vše 100%. Jak má živnostník nebo firma zaplaceno, maj hotovo i když by u baráku střecha chyběla.
Ještě mě teda napadá, že by měli být schopni ty dveře přihoblovat a nasadit správně, aspoň v rámci možností(bez centimetrových děr) když to šlo u těch prvních(starých) dveří? Hoblovali tady toho dost, ale na dveřích nic vidět není, ani ve falci, vše je v barvě, tak jako všude jinde. Tak nevím ...
To samozřejmě, ale oni používají metodu-měla jste si koupit i nová futra a nestalo by se to. Proto se snažím najít nějaké argumenty, až tenhle kolotoč začne. Ale i tak děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.