Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obviňování a zastrašování

Od: chlupatependolino* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

už jsem tu v tomto smyslu jednou něco psala a nějak se to pořád vyhrocuje. Rekonstruujeme po částech již 4 měsíce byt v domě, kde jsou 3 bytové jednotky, v přízemí má sídlo firma. Nad námi již bydlí soused, pak jsme my, pod námi nebydlí zatím nikdo a pak je tam ta firma. Sousedi nad námi se nám nikdy nepředstavili, nezdravili nás ani tehdy, když rekonstrukce ještě ani nezačala. Jde o muže kolem 50 let, jeho přítelkyni kolem 35 let a malé mimino. Pak začala rekonstrukce a začaly se dít věci. Pán se nám snažil diktovat, že rekonstrukce smí probíhat jenom od 9:00 do 15:00, poslal na nás kontrolu ze stavebního úřadu (prý mu naše rekonstrukce popraskala jeho nové zdi (kontrola u nás byla, neshledala závadu), apod. Včera byl v bytě po dlouhé době celý den rachot, tatínek s přítelem brousili parketky. Přiletěli opět oba dva, nadávali, dožadovali se písemného dokumentu, kterým jsme jim měli předeslat broušení parket. Již dříve jsme jim písemně sdělovali, že se tohle a tohle bude provádět v ten a ten den - omlátili nám tyto zprávy o hlavu. Vrcholem bylo, když pán před svědkem (mým otcem) vyhrožoval příteli, že na něj pošle svoje Ukrajince, kteří mu dělají na stavbě, že ho zmlátí, nacpou do kufru auta, kde se přítel cituji : "pochčije a podělá strachy". Já jsem tvrdá holka, ale tohle je už na mě moc. Přítel sice dělá machry machry, ale vidím na něm, jak je z těch útoků přepadlý. Co máme dělat? Naši sousedi si prostě vzali do hlavy, že jim tam vrtáme, brousíme podlahy, děláme omítky, jen proto, abychom je naštvali.

doplněno 02.11.10 10:20:

No oni už nám jaksi stihli něco strčit do zámku na dveřích, zničili ho a musel se vyměnit. Naštěstí to jsou stařičké dveře a budou se vyměňovat. Nikdo jiný v tom domě nebydlí, takže kdo jiný by to týden po započetí rekonstrukce udělal, že... Já to už taky vidím pomalu na policii, ačkoliv ti nikdy nikde ještě nepomohli v těchto případech. Navíc přítel odlétá za pár měsíců sloužit naší zasrané vlasti na východ a já tam budu bydlet sama s kocourem... a s těmi šílenci.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kacenka13*
hodnocení

2x

Sousedské vztahy - to je ráj!

Já si vždycky myslela, že pokud se k lidem budeš chovat slušně, oni se tak budou chovat také..chyba lávky- lidé jsou různí a bohužel jsou i tací co dělají jen problémy jiným.

Z vlastní zkušenosti vím, že někdy se prostě nedomluvíte!A volat Policii se obávám moc nepomůže - co udělají?Pána upozorní a´t se chová slušně a pak odjedou a co nastane PAK?

hospodin*

Pak až bude vyhrožovat, zavoláte polici znovu... když se to bude opakovat pravidelně, měla by se do toho vložit nějaká žaloba.

Za čas se to odnaučí, bude v podmínce anebo za katrem.

Nemyslím, že by si člověk měl nechat bezdůvodně s*át na hlavu.

hodnocení

1x

Já pamatuji pomocníky zedníka jako nevzdělané osoby s nižší inteligencí... dnes pomocníci zedníka možná mají vysokou školu, ale jinak se mi to zdá stejné.. ten pomocník zedníka, který tu píše, ten se mi jeví jako pořádný hulvát... asi ho nikde nevzali, tak dělá pomocníka zedníkovi... ale nedělá hanbu těm pomocníkům...

doufám, že není doktor, protože v tom případě by se mi odnechtělo marodit... právník zřejmě také není, protože takové vyjádření si právník rozmyslí dát na papír...

no fuj...

hospodin*
hodnocení

0x

Nahlásit na policii že Vám soused vyhrožuje fyzickým zničením na objednávku - máte na to svědky.

Pak bych sousedovi oznámil, že pokud mi někdo cizí třeba jen jen škrábne dveře u auta, bude první po kom policie půjde.

knopka*
hodnocení

0x

Noční klid je od 22.00 do 06.00 tak at je zticha anebo bych na něho poslala policii.A to se sousedi musí upozornovat že budu si něco dělat v bytě?To ani nevím.A to počkejte až mimino začne lítat,jak on by reagoval na to kdybyste tam vlítli že vám praská strop a houpe se lustr?!

chlupatependolino*
hodnocení

No noční klid jsme nikdy neporušili ani zdaleka. Práce začínala vždycky po osmé hodině ranní a končila jak kdy. Někdy ve dvanáct, někdy v šest večer. Jinak je slušnost oznámit sousedům probíhající rekonstrukci a omluvit se za hluk. Jenže oni nám tuhle omluvu omlátili o hlavu, tak jsme se už nepokoušeli nic smolit na papíře.

Jj, taky se těším, až nám to jejich mimino začne lítat nad hlavama - je tam všechno strašně moc slyšet od nich. Nevím, co mají za podlahy.

Vize soužití s nimi je fakt parádní - pozvu si přátele - přiletí na mě chlap se vzduchovkou. Zapnu si hudbu - přiletí a bude na mě křičet. Zahraju si nedejbože na svoje hudební nástroje, to mi asi rovnou rozmlátí ty vchodové dveře. Radši do nich nebudeme investovat moc peněz...

knopka*

Tak ho upozorněte že tady nebydlí sám a že omezuje vaší osobní svobodu a vyhrožuje a že na něj podáte trestní oznámení,pokud vám udělá škodu tak to zaplatí,co je to proboha za cvoka?že já bych mu ještě písemně posílala že si budu dělat na bytě!slovně to stačí a jakmile by k vám letěl volala bych policii.

pomocnikzednika
hodnocení

0x

No jo zazobaná panička vychcanýho žoldáka plného doláčů z daní našich mizernejch platů by zase chtěla, aby zase za ni něco někdo řešil, když obtěžuje hlukem a vibracemi ostatní obyvatele domu. Neobtěžujte ostatní nebo se jim nějak revanšujte a policii dejte pokoj!

marenka*

Pomocníku zedníka... pokud se zdržím pádu na vaší úroveň, což by znamenalo použití vulgarit a nenávisti, tak z vás mluví čirá závist. Baví vás takový život? Nadávat, sledovat kdo co má a nemá a tím se zžírat? Dovedete si představit, jak moc vám uteče život, téměř mezi prsty a vy jediné, nač na smrtelné posteli budete vzpomínat, bude to, kdo se měl lépe než vy a jak moc vás tím štval? Já sama nepatřím mezi bohaté, ale přeji jim to. Proč? Protože zrovna oni mají třeba tolik starostí, že pokud by mě znali, možná by mi záviděli.

A že někdo rekonstruuje byt, nesvědčí o bohatství, či zazobané paničce. Myslíte si, že pokud by byla zazobaná, tak že by si tyhle práce dělala sama? Ne. Zavolala by si právě pomocníky zedníka.

chlupatependolino*
hodnocení

děkuji za morální podporu *palec*

pomocnikzednika

Mařko, ta rádobydáma to tady zaplevelila svejma bezohlednýma zvratkama na sousedy, přičemž problémy dělá rachotem právě ona! Tak jsem jí řekl můj názor, aby brala ohledy a přizpůsobila akce přítomnosti sousedů. To ani Vás nenapadlo. Zato ráda na mne sesíláte Vaši zkyslou věštbu a Vaše přání mého utrpení na smrtelné loži! No to je vrchol co Vy jste za perzu!

marenka*

Zato ráda na mne sesíláte Vaši zkyslou věštbu a Vaše přání mého utrpení na smrtelné loži! - - - Tak věštba to nebyla, pouze představa toho, jak by to mohlo vypadat, pokud byste byl zlý a závistivý. *zed*A utrpení taky nikomu nepřeju. *sok* Právě že je mi cizí závist, úskok a intriky a mrzí mě, když někdo někoho napadá. *plac*Vždyť svět je tak zlý, ale proč? (asi je dobře, že nevím, co to perza je)

pomocnikzednika

Máňo, to chlupatépendolino, co je pro ni vlast zasraná jen tady kdáká na sousedy a sama nic nedělá, má na vše firmu za ty její milované dolary co ten její vyvražďuje na chudácích na východě. To jen abyste věděla co podporujete!

chlupatependolino*
hodnocení

Dobrý den,

ano, máme se na poměry ČR dobře, protože oba pracujeme. Měl jste se lépe učit... *smich*

pomocnikzednika

Ano, jsem polovzdělanec, mám jen jednu vysokou školu! Kolik škol má ten Váš žoldák a tomu říkáte práce? Vy, co budete doma sama jen s kocourkem a nadávat naší vlasti že je zasraná! Naučte se druhé neobtěžovat a dělat to, co druzí potřebují. Váš žoldák tam chodí jen pro doláče od podle Vás zasrané vlasti. To Vám ty doláče nesmrdí? A kolik lidí se na ty Vaše doláče nadře! Ať jde ten Váš žoldák dělat něco užitečného pro kohokoliv doma a netahá peníze z podle Vás zasrané vlasti. A neobtěžujte druhé! Že byste se jim šla omluvit, to Vás nenapadlo?! Co máte za vzdělání madam?

chlupatependolino*
hodnocení

*smich* vy jste mě pobavil. . .

pt®
hodnocení

0x

Chci jen napsat zkušenost našeho syna v panelovém domě. Mají dvě mrňata, když se malý narodil, rozhodli se také sousedi /mladý bezdětný pár/ rekonstruovat byt. Bylo to velmi náročné, neboť malé děti potřebují svůj režim a ne se stále lekat, při každé ráně. Sousedi nebyli příliš vstřícní, jeli si podle sebe, co naplat, nemají malé děti, tak nedokázali pochopit nic. Nevěsta chodila s dětmi na vycházky a nebo k nám, aby se děti vyspinkaly a byly v klidu. Snažili se to naši mladí v klidu přečkat. To píšu jen pohled z druhé strany. To pominu slovní napadání, které Vy, clupatependolino, prožíváte. Možná pro budoucí dobré sousedské vztahy, by bylo dobré, kdybyste zkusila přijít, jako první a snažila se udobřit a přinesla třeba bonbonieru. Řekněte sousedům, ať to již vydrží, že bude rekonstrukce brzy hotova. Jednou třeba budete mít také rodinu a Vaše dítě si bude hrávat s dítětem od sousedů. Vzpomeňte na příběh "Romeo a Julie". No nic udělejte jak myslíte, jen držím palečky, aby jste se smířili. Nenávisti je na světě dost, ale lásky málo. To jemůj názor, moje zkušenost. - stařenka

chlupatependolino*
hodnocení

Já vám za vaši napsanou zkušenost děkuji. Nemyslete si, že mě těší, když se to pořád tak vleče a když tam v šest večer ještě firma něco kutá ve zdech. Už to mělo být dávno hotové, ale pan majitel firmy má pořád nějaké výmluvy, jeho nasmlouvaní řemeslníci mají jiné kšefty, proto se to tak vleče. Vždyť kolikrát jsem myslela na to dítě s matkou nad naším bytem, 2x jsem řemeslníkům zakázala vrtat večer a dělat bordel večer, když mohli přijít klidně dopoledne, ale chtěli se vyspat, tudíž přišli odpoledne. Jak píšete, už se to naštěstí chýlí ke konci. Já jsem se snažila být chápavá k jejich postoji - do včerejška. Holt náš soused je agresivní cholerik, tak se s ním budeme muset nějak vypořádat. "Udobřovat" jsem již několikrát zkoušela, ale jsou to arogantní lidé. Kromě jejich dítěte, to mě jako jediné z jejich rodiny zdraví máváním...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]