Nejste přihlášen/a.
Podle jakých kritérií vybírat plovoucí podlahu (číslování, značení atd.)? Jak poznám, která se na co používá a na co je vhodná a je kvalitní a vydrží? Je možno pod dřevěnou plovoucí podlahu dát podlahové topení?
Je to stejné jako s výběrem lina.
Plovoučky mají zátěžové třídy, které se liší použitým materiálem, sílou nášlapné vrstvy atd... obvykle najdete u konkrétního vzorku popis, zda je pro použití domácí, kancelářské až po vysoké zatížení třeba ve školní jídlelně. Dle toho se odvíjí cena.
Takže vybírat s katalogem výrobce a popisy jednotlivých typů. Některá mají třeba 12 let záruku na povrch.
Podlahové vytápění lze použít i pod dřevěnou plovoučku - zase bude uvedeno v katalogovém listu jednotlivého výrobce a typu.
když oni mají různé obrázky a jaksi v tom se nevyznám, který co znamená...a nikde jsem nenašel žádné vysvětlivky. Takže pokud člověk neví co to je, tak se nedozví. Tedy pokud není dobrý prodejce, který vhodně poradí a nechce jen prodat.
k obrázkům by měl být i nějaký popis skladby a doporučené využití podlahy.
Když jsem vybíral plovoučku domů, tak jsem tyto listy právě u každého typu pročítal. Stejně tak tomu bylo i u linolea.
Zkuste tedy změnit krám, třeba tam budou mít více informací.
kdysi se tu se mnou dohadovali že plovoucí podlaha 6mm je naprosto dostačující a skvělá. Tak až to zde někdo napíše, tak mu prosím nevěřte. Za Podlahovinu uznávám plovoučku od 7mm. A pozor na rozdíly mezi dřevěnými pl. podlahami a laminátovými. Spíš si ujasněte co byste u Vás raději.
Tak tohle zase vím, že laminátovou 6 mm bych nebral. Nejraději bych vzal 8 mm, ale když by byla nějaká zajímavá 7 mm, tak bych ji vzal také (garantovaná záruka aspoň 15 let). Jinak dřevěnou a laminátovou zatím nevím. Někdo mi radí to a jiný zase to...
asi by to chtelo rozvest... mam jit do podlahy za 250,- nebo za 450,- nebo 650,- atd je to dost podstatny rozdil a to v cene.
Otazkou asi je zda me pro bezne uzivani v domacnosti staci 7mm nebo vice, 31 nebo 32 atd., potrebuji super vrstvy? Bezny clovek je v pr... a diva se hlavne na cenu.
Dnes jsou na trhu ceske, polske, nemecke - levne/drahe tj. totalni chaos, ale zase vyber
mě se líbila třeba v OBI asi za 259,- Kč. Byla 7 mm, 15 let záruka a měla 32. Ale byla polská. Tak nevím. Cenově se chci vejít v rozmezí 250,- až 500,-. Je to podle toho, kam ji dám. Do chodby dám jinou než do pokoje pro hosty, ložnice nebo dětského pokoje - záleží jak se bude líbit, jaká cena a hlavně kvalita.
Já jsem rozhodně proti každé plovoucí podlaze. Když se vytopíte, tak vezmete krompáč a podlahu můžete vykopat. My máme PVC NOVILON, je to vrstvené lino. Koukněte na stránky: Forbo.cz
z netu, obrázek, jak vypadá plov. pod. po vytopení:
no,hezký! ale od toho je pojištění domácnosti, aby podobný patálie řešilo. Přeci si nekoupím plovoučku jen proto, že kape radiátor a pod. = špatný přístup.
doplněno 02.11.10 18:10:volil bych podle druhu stavby. Pokud máte novostavbu koupil bych dřevěnou kvalitní podlahu. Pokud máte starší domek, nebo byt,šel bych do dobrého laminátu 8mm pro vyšší zátěž a 7mm pro předpokládanou menší zátěž. Laminát s povrchovou úpravou Wooden=vzor dřeva.
Tak ta plovoučka má více záporů. především studí a je na ní vidět každá kapička a taky se brzy poškrábe. Vím, že je pojištění domácnosti, ale za tu práci navíc by mi to nestálo. proto bych volila raději lino, nejlépe Novilon. - stařenka
Při pořizování p.podlahy nám ( resp. manželovi ) nejlépe poradily prodejci. Ačkoliv manžel měl již vše nastudováno dozvěděli jsme se o pokládce zejm. praktické zkušenosti v hobbymarketech, kde mají zaměstnanci překvapivě bohaté zkušenosti od zákazníků a z reklamací. PP jsem se dost bránila a chtěla jsem jedině Novilon,který už jsem měla, ale ten jsme nesehnali v požadované metráži a dekoru a pokládku nám nebyl nikdo dříve jak za 2 měsíce udělat, takže nakonec jsme z časových důvodů položili PP a jsem spokojená. Není vůbec studená , pokud máte pod tím kvalitní izolace podlah . Vytekla nám při stěhování přes noc i lednička a nic se nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.