Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr plovoucí podlahy

Od: frantik* odpovědí: 14 změna:

Podle jakých kritérií vybírat plovoucí podlahu (číslování, značení atd.)? Jak poznám, která se na co používá a na co je vhodná a je kvalitní a vydrží? Je možno pod dřevěnou plovoucí podlahu dát podlahové topení?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

0x

Je to stejné jako s výběrem lina.

Plovoučky mají zátěžové třídy, které se liší použitým materiálem, sílou nášlapné vrstvy atd... obvykle najdete u konkrétního vzorku popis, zda je pro použití domácí, kancelářské až po vysoké zatížení třeba ve školní jídlelně. Dle toho se odvíjí cena.

Takže vybírat s katalogem výrobce a popisy jednotlivých typů. Některá mají třeba 12 let záruku na povrch.

Podlahové vytápění lze použít i pod dřevěnou plovoučku - zase bude uvedeno v katalogovém listu jednotlivého výrobce a typu.

frantik*
hodnocení

když oni mají různé obrázky a jaksi v tom se nevyznám, který co znamená...a nikde jsem nenašel žádné vysvětlivky. Takže pokud člověk neví co to je, tak se nedozví. Tedy pokud není dobrý prodejce, který vhodně poradí a nechce jen prodat.

hospodin*

k obrázkům by měl být i nějaký popis skladby a doporučené využití podlahy.

Když jsem vybíral plovoučku domů, tak jsem tyto listy právě u každého typu pročítal. Stejně tak tomu bylo i u linolea.

Zkuste tedy změnit krám, třeba tam budou mít více informací.

frantik*

Tak jsem to vše prostudoval. Všude je napsaná tloušťka, zátěž atd, ale nikde není třeba složení, jak jsou lepené jednotlivé vrstvy, jestli je HDF nebo ne. Nebo když je zátěž 23/32 a tloušťka 8 mm se zárukou 20 let, tak to už je HDF?

hodnocení

0x

kdysi se tu se mnou dohadovali že plovoucí podlaha 6mm je naprosto dostačující a skvělá. Tak až to zde někdo napíše, tak mu prosím nevěřte. Za Podlahovinu uznávám plovoučku od 7mm. A pozor na rozdíly mezi dřevěnými pl. podlahami a laminátovými. Spíš si ujasněte co byste u Vás raději.

frantik*
hodnocení

Tak tohle zase vím, že laminátovou 6 mm bych nebral. Nejraději bych vzal 8 mm, ale když by byla nějaká zajímavá 7 mm, tak bych ji vzal také (garantovaná záruka aspoň 15 let). Jinak dřevěnou a laminátovou zatím nevím. Někdo mi radí to a jiný zase to...

standam*

asi by to chtelo rozvest... mam jit do podlahy za 250,- nebo za 450,- nebo 650,- atd je to dost podstatny rozdil a to v cene.

Otazkou asi je zda me pro bezne uzivani v domacnosti staci 7mm nebo vice, 31 nebo 32 atd., potrebuji super vrstvy? Bezny clovek je v pr... a diva se hlavne na cenu.

Dnes jsou na trhu ceske, polske, nemecke - levne/drahe tj. totalni chaos, ale zase vyber :)

frantik*
hodnocení

mě se líbila třeba v OBI asi za 259,- Kč. Byla 7 mm, 15 let záruka a měla 32. Ale byla polská. Tak nevím. Cenově se chci vejít v rozmezí 250,- až 500,-. Je to podle toho, kam ji dám. Do chodby dám jinou než do pokoje pro hosty, ložnice nebo dětského pokoje - záleží jak se bude líbit, jaká cena a hlavně kvalita.

pt®

Já jsem rozhodně proti každé plovoucí podlaze. Když se vytopíte, tak vezmete krompáč a podlahu můžete vykopat. My máme PVC NOVILON, je to vrstvené lino. Koukněte na stránky: Forbo.cz

z netu, obrázek, jak vypadá plov. pod. po vytopení:

Výběr plovoucí podlahy

no,hezký! ale od toho je pojištění domácnosti, aby podobný patálie řešilo. Přeci si nekoupím plovoučku jen proto, že kape radiátor a pod. = špatný přístup.

doplněno 02.11.10 18:10:

volil bych podle druhu stavby. Pokud máte novostavbu koupil bych dřevěnou kvalitní podlahu. Pokud máte starší domek, nebo byt,šel bych do dobrého laminátu 8mm pro vyšší zátěž a 7mm pro předpokládanou menší zátěž. Laminát s povrchovou úpravou Wooden=vzor dřeva.

pt®

Tak ta plovoučka má více záporů. především studí a je na ní vidět každá kapička a taky se brzy poškrábe. Vím, že je pojištění domácnosti, ale za tu práci navíc by mi to nestálo. proto bych volila raději lino, nejlépe Novilon. - stařenka

janmega*
hodnocení

0x

A co třeba korek?

riky99*
hodnocení

0x

Při pořizování p.podlahy nám ( resp. manželovi :) ) nejlépe poradily prodejci. Ačkoliv manžel měl již vše nastudováno dozvěděli jsme se o pokládce zejm. praktické zkušenosti v hobbymarketech, kde mají zaměstnanci překvapivě bohaté zkušenosti od zákazníků a z reklamací. PP jsem se dost bránila a chtěla jsem jedině Novilon,který už jsem měla, ale ten jsme nesehnali v požadované metráži a dekoru a pokládku nám nebyl nikdo dříve jak za 2 měsíce udělat, takže nakonec jsme z časových důvodů položili PP a jsem spokojená. Není vůbec studená , pokud máte pod tím kvalitní izolace podlah . Vytekla nám při stěhování přes noc i lednička a nic se nestalo.

frantik*
hodnocení

Ale jak silnou laminátovou plovoučku... Je rozdíl v 8 mm nebo 10 mm? 6 mm nechci, takže vybírám raději více, jen nevím, v čem je zase takový rozdíl. Když udávají třeba stejnou zátěž, jen nacházím rozdíl v ceně. Nebo je i jiný rozdíl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]