Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žáby v jezírku - jak se jich zbavit?

Od: jasan® odpovědí: 11 změna:

Mohl by mi někdo poradit jak dostat žáby z jezírka pryč?Jezírko je souseda a já ho mám pod oknem ložnice.Každý rok řvou ve dne v noci dva měsíce pomalu v kuse.Nechci je ale zabít,jen nějakým způsobem dostat pryč.Děkuji za každou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

0x

... tajně vyměnit sousedovi jednu slepici za čápa. *smich*

Leda je vysbírat a odnést někam k potoku nebo do rybníka. To ale neznamená, že se tam nenastěhují jiné... Co by za pár žabáků lidé u D1 dali...

hodnocení

0x

Žába je tvor uvažující podle svého. Lze je posbírat do kýble a odnést do jiného stanoviště=rybníku, ale za rok je tam máte znova. Zajděte na odbor živ. p na nejblížším úřadě. Ať vám poradí oni. Je to jako byste se chtěl zbavit sýkorek a kosa v zimě. (oni Vám prostě rozumět nebudou). JAkým způsobem je dostat pryč = jedině posírat a odnést do jiného rybníka. Problém, není ta žába ale to jezírko. víte.

doplněno 01.11.10 14:26:

pardon :D "posbírat", ne posírat.

hospodin*

věřím, že to "posírání" by zabralo 100% (na žáby i na souseda)! *smich**smich**smich*

jo jo, sranda musí bit.

hodnocení

0x

Nalejte každý večer sousedovi do jezírka jednu plzeňskou dvanáctku. Žáby se opijí a budou celou nos tiše spát.

janmega*
hodnocení

0x

Není to ekologický, ale funguje to.

Dopravit do jezírka něco vyjetého oleje.

A neodpovídejte, nemá to cenu!

hm, vy ste pane ale osel... zalejte to nejlépe 10M3 betonu, že ...*zed*

pttt
hodnocení

0x

Ty žáby z jezírka nedostanete.Žáby se vrací tam,kde se narodily.Těžko radit.Jedině,že byste zrušila jezírko.I pak se tam nějaké žáby vrátí a budou to jezírko hledat.Zajímalo by mě,jak velké to jezírko je a jak daleko od vašeho okna je.U nás je požární nádrž,ze které jsou od jara do léta slyšet žáby po celé vesnici a k tomu doléhá kvákaní i od rybníku vzdáleného cca 2km vzdušnopu čarou.Níkdo si nestěžuje.Já to pamatuji odjakživa.Už jako kluk, když jsem procházel za tmy kolem této nádrže,žáby jako by naráz ztichly.Jakmile jsem se zastavil a přestal dělat hluk,žáby to zase rozjely naplno.*smich*Nikdy jsem to nevnímal jako něco rušivého.Vzpomínám,že jako malý kluk jsem usínal při otevřeném okně ve svém pokoji za doprovodu skřehotání ropuch a houkání skokanů.:) Teď bydlím ve městě.Tam žáby nejsou slyšet.Za to auta a vlaky od nedalekého přejezdu jsou slyšet dokonale.Můžu Vám říci,že bych to hned vyměnil a byl zase malý kluk a poslouhal jak skřehotají žáby. Přesuňte ložnici a nechte žáby žábama.

hodnocení

To jezírko je asi 15 metrů. Ve dne to nevadí ale večer,když je ticho ,tak je to dost nepříjemný.Určitě je to lepší jak říkáte, než poslouchat ty auta. Hezký den.

bruk600*
hodnocení

0x

Na likvidaci žab by v delším časovém horizontu mihly pomoci nějaké dravější ryby. Třeba nasadit do jezírka okouny a ti by si pochutnávali na pulcích a tím by zmizely i žáby.

brok*
hodnocení

0x

Někde poblíž na strom udělat kolo pro základ čapího hnízda. bude chodit na žáby jak do supermarketu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]