Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prošla jsem snad všechny diskuse na téma: Jak vybrat plastová okna. Mám nastudované parametry, ale myslím, že nad osobní zkušenost či doporučení není. Prosím (především odborníky) o doporučení firmy s dobrým přístupem a kvalitním produktem (pokud možno vlastní výroba s kvalitními profily) z okolí Olomouce. Potřebuji vybrat okna do novostavby. Děkuji moc.
Katek 78, jelokož nejsem z Olomouce, neporadím místní firmu. Ale vím že se vyplatí oslovit okruh do 80km.
Mohl bych vědět jaké parametry "Mám nastudované parametry" jsou pro Vás důležité ve výběru?
Děkuji
nejspíš půjdeme do trojskla pokovení, kvalitní výstuhy, Uw alespon 0,8, ale musím říct, že stejně důležité, ne-li důležitější, je pro nás doporučení na kvalitní osazení oken (proto sháním to doporučení)
k Vašemu dobrému požadavku bych přidal parotěsné uložení a pak je to 1*.
Doporučil bych ještě před podepsáním smlouvy licitovat o ceně a nechat si ukázat několik již zapravených (osazených) oken do domů
doplněno 01.11.10 11:54:kateku, pokud dotlačíte firmu k řádnému zapravení, bude to 1**.
Ale mizerný dělník klidně zničí vynikající okna.
Dobrý den pane Cukráři
četl jsem vaše příspěvky do diskusí nad výběrem plastových oken, probíhajících v minulém roce. Zaujala mne zmínka o tom, že jste v rámci výběru mezi mnoha desítkami nabídek dokázal vybrat třískelná okna za velmi dobrou cenu. Pokud to není vaším know how, mohl by jste mi prosím doporučit konkrétního výrobce, nebo i úzký výběr kvalitních výrobců, jejichž okna jsou k mání za dobrou cenu? Mám v projetu RD celkem 22m2 oken v obytném prostoru, plus 3m2 oken ve sklepě. Jsem z Bruntálu, ale domnívám se, že to není problém, výrobci oken mají své pracobvníky k každém regionu, ať je sídlo firmy kdekoliv. Předem děkuji za odpověď.
Pokud můžu doporučit, vyberte si firmu, která dělá okna s vkládaným těsněním. Některé firmy mají profily s už vsazeným těsněním a při sváření těchto profilů guma v rozích ztvrdne a při zavírání okna křídlo dosedá natvrdo, nejen, že to bouchá, ale vsazené těsnění dobře nedoléhá po celé délce a křídlo tím pádem málo těsní. Vkládané těsnění se vkládá až do hotových křídel a je z jednoho kusu, tudíž není nikde svařené. Další velká výhoda je v tom, že pokud těsnění časem styří, dá se jednoduše vyměnit za nové.
To nie guma po zvareni stvrdne. Ta je stale makka. Len pri zvarani plastu sa z kazdeho profilu odtavia 3mm materialu a tento sa tlaci pod gumu. Ked zvarenec vychladne, roh je skutocne tvrdsi. Takto to ale vyzera, ked to kupis z garazovej firmy.
U lepsich CNC masin je to davno vyriesene, Sucastou stvorhlavych zvaraciek su mechanicke pritlaky, ktore po nataveni a zrazeni profilov k sebe, automaticky pocas chladnutia, pritlakmi stlacaju vnutorny roh s tesnenim. Po dobe chladnutia, biely 60s, farba 120s, pokracuje zvarenec dopravnikom do zacistovaka. Ten obsahuje vsetky nastroje, ktore su potrebne nato, aby boli v takom stave, ktory vidi zakaznik. No a jednym z nastrojov su T-frezky, ktore vbehnu pod tesnenie tak aby ho neposkodili a odstrania plast, ktory sa tam nachadza. Takyto roh je na omak maksi, ako dodatocne gumovanie. Pri tom dodatocnom je naopak roh tvrdsi, pretoze je tam tej gumy v 90° viac, ako treba. Ti co mate tuto verziu, mozete sa presvedcit. Ja ho mam tiez a ked som tenenia menil, netahal som jeden kus, ale zarezaval som to v rohoch na 45°uhol. Na toto vo vyrobe cas nemaju.
Nie je problem vymenit tesnenie ani v tom prvom pripade, vytiahnes a do kanalika vtlacis nove.
Ono asi záleží, jak kde. Měl jsem asi 18 cenových návrhů, ale všude kde jsem se byl dívat, byly rohy tvrdé. Pak jsem byl u známých, měli okna od vyhlášené firmy a už je třikrát reklamovaly, tvrdé rohy, ale nikdy s tím nic neudělali. Díval jsem se na to, protože jsem chtěl ty plastovky, ale skutečně byla ta guma zatvrdlá, navíc jak se to svářelo, kousky toho plastu byly zatavené v té gumě, takže jsem to vzdal. Nakonec mám okna montované v Polsku s tím vkládaným těsněním a nemůžu si stěžovat. Profily, kování jsou německé, skla pokovené holandské a kvalita s tím co jsem viděl u nás patří mezi tu lepší. Cenově o 25 procent levnější než nejlevnější nabídka u nás. To jsem si ještě vymohl ten zakulacený profil, který je normálně dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.