Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr plastových oken - solidní firma

Od: katek78* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prošla jsem snad všechny diskuse na téma: Jak vybrat plastová okna. Mám nastudované parametry, ale myslím, že nad osobní zkušenost či doporučení není. Prosím (především odborníky) o doporučení firmy s dobrým přístupem a kvalitním produktem (pokud možno vlastní výroba s kvalitními profily) z okolí Olomouce. Potřebuji vybrat okna do novostavby. Děkuji moc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivo®
hodnocení

0x

jsem od Ostravy a "použil" sem firmu Pramos,již několik let bez probémů...

hodnocení

0x

Katek 78, jelokož nejsem z Olomouce, neporadím místní firmu. Ale vím že se vyplatí oslovit okruh do 80km.

Mohl bych vědět jaké parametry "Mám nastudované parametry" jsou pro Vás důležité ve výběru?

Děkuji

katek78*
hodnocení

nejspíš půjdeme do trojskla pokovení, kvalitní výstuhy, Uw alespon 0,8, ale musím říct, že stejně důležité, ne-li důležitější, je pro nás doporučení na kvalitní osazení oken (proto sháním to doporučení)

k Vašemu dobrému požadavku bych přidal parotěsné uložení a pak je to 1*.

Doporučil bych ještě před podepsáním smlouvy licitovat o ceně a nechat si ukázat několik již zapravených (osazených) oken do domů

doplněno 01.11.10 11:54:

kateku, pokud dotlačíte firmu k řádnému zapravení, bude to 1**.

Ale mizerný dělník klidně zničí vynikající okna.

katek78*
hodnocení

počítáme s použitím parozábrany a následným olištěním EPS, bude to pak na 1*?;)

mildaselda

Dobrý den pane Cukráři

četl jsem vaše příspěvky do diskusí nad výběrem plastových oken, probíhajících v minulém roce. Zaujala mne zmínka o tom, že jste v rámci výběru mezi mnoha desítkami nabídek dokázal vybrat třískelná okna za velmi dobrou cenu. Pokud to není vaším know how, mohl by jste mi prosím doporučit konkrétního výrobce, nebo i úzký výběr kvalitních výrobců, jejichž okna jsou k mání za dobrou cenu? Mám v projetu RD celkem 22m2 oken v obytném prostoru, plus 3m2 oken ve sklepě. Jsem z Bruntálu, ale domnívám se, že to není problém, výrobci oken mají své pracobvníky k každém regionu, ať je sídlo firmy kdekoliv. Předem děkuji za odpověď.

mildaselda.

"Pokud to není vaším know how," ********** je to jen výběrem z desítek firem,

"okna jsou k mání za dobrou cenu?"********* definujte co je dobrá cena

lze dojednat cenu troskel levněji jak dvojska (horší se již nevyrábí!)

arakain77*
hodnocení

0x

Pokud máte zájem,pošlete mi poptávku.Já vám ji nacením u více firem,které mají svou výrobu a kvalitní montéry a zedníky.Já osobně se zabývám okny více než sedm let.Kontakt můžete dát do vnitřní pošty.

Petr

m

pošlete mi svůj mail na "semail.box_zavinac_seznam.cz", abych vám mohl poslat poptávku.

stirecek*
hodnocení

0x

Pokud můžu doporučit, vyberte si firmu, která dělá okna s vkládaným těsněním. Některé firmy mají profily s už vsazeným těsněním a při sváření těchto profilů guma v rozích ztvrdne a při zavírání okna křídlo dosedá natvrdo, nejen, že to bouchá, ale vsazené těsnění dobře nedoléhá po celé délce a křídlo tím pádem málo těsní. Vkládané těsnění se vkládá až do hotových křídel a je z jednoho kusu, tudíž není nikde svařené. Další velká výhoda je v tom, že pokud těsnění časem styří, dá se jednoduše vyměnit za nové.

To nie guma po zvareni stvrdne. Ta je stale makka. Len pri zvarani plastu sa z kazdeho profilu odtavia 3mm materialu a tento sa tlaci pod gumu. Ked zvarenec vychladne, roh je skutocne tvrdsi. Takto to ale vyzera, ked to kupis z garazovej firmy.

U lepsich CNC masin je to davno vyriesene, Sucastou stvorhlavych zvaraciek su mechanicke pritlaky, ktore po nataveni a zrazeni profilov k sebe, automaticky pocas chladnutia, pritlakmi stlacaju vnutorny roh s tesnenim. Po dobe chladnutia, biely 60s, farba 120s, pokracuje zvarenec dopravnikom do zacistovaka. Ten obsahuje vsetky nastroje, ktore su potrebne nato, aby boli v takom stave, ktory vidi zakaznik. No a jednym z nastrojov su T-frezky, ktore vbehnu pod tesnenie tak aby ho neposkodili a odstrania plast, ktory sa tam nachadza. Takyto roh je na omak maksi, ako dodatocne gumovanie. Pri tom dodatocnom je naopak roh tvrdsi, pretoze je tam tej gumy v 90° viac, ako treba. Ti co mate tuto verziu, mozete sa presvedcit. Ja ho mam tiez a ked som tenenia menil, netahal som jeden kus, ale zarezaval som to v rohoch na 45°uhol. Na toto vo vyrobe cas nemaju.

Nie je problem vymenit tesnenie ani v tom prvom pripade, vytiahnes a do kanalika vtlacis nove.

stirecek*

Ono asi záleží, jak kde. Měl jsem asi 18 cenových návrhů, ale všude kde jsem se byl dívat, byly rohy tvrdé. Pak jsem byl u známých, měli okna od vyhlášené firmy a už je třikrát reklamovaly, tvrdé rohy, ale nikdy s tím nic neudělali. Díval jsem se na to, protože jsem chtěl ty plastovky, ale skutečně byla ta guma zatvrdlá, navíc jak se to svářelo, kousky toho plastu byly zatavené v té gumě, takže jsem to vzdal. Nakonec mám okna montované v Polsku s tím vkládaným těsněním a nemůžu si stěžovat. Profily, kování jsou německé, skla pokovené holandské a kvalita s tím co jsem viděl u nás patří mezi tu lepší. Cenově o 25 procent levnější než nejlevnější nabídka u nás. To jsem si ještě vymohl ten zakulacený profil, který je normálně dražší.

jarda63*

Mohl byste mi poslat tipa na ty polské okna?

jc63@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]