Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Vyměnil jsem starou linku za novější. Nyní jsem chtěl napojit odpad z dřezu (linka má 2 dřezy - pod nimi napojeno do jednoho syfonu) a z hrůzou jsem zjistil že syfon je níž než odpadní trubka ve zdi. Otázka zní - bude odtékat voda z dřezu odpadem do kopce za předpokladu že je dřez víš než odpadní trubka ve zdi?
Ano voda odtékat bude - tedy pokud je dno dřezu výše než spodní hrana odpadní trubky.
Hlavně to chce dobře dotáhnout a překonstrolovat všechny spoje, ve kterých zůstává voda. Na svém dřetu jsem vše dorvaval asi 3x po sobě, než si sedla konická těsněnína trubky a přestalo to rosit.
Pro uklidnění - sifon je vždy níže než odtok, jinak by moc dobře ani nefungoval.
Důležité je,aby mezi úrovní vývodu ze syfonu a vyústěním trubky do odpadního potrubí byl aspoň malý spád.1 cm - 2 cm.
Pokud je tomu naopak,fungovat to sice bude,ale hrozí při pozdější demontáži záplava sraček ve skřínce.V samotném syfonu voda vždy je.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.