Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení odpadu z dřezu

Od: sakomdk* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

Vyměnil jsem starou linku za novější. Nyní jsem chtěl napojit odpad z dřezu (linka má 2 dřezy - pod nimi napojeno do jednoho syfonu) a z hrůzou jsem zjistil že syfon je níž než odpadní trubka ve zdi. Otázka zní - bude odtékat voda z dřezu odpadem do kopce za předpokladu že je dřez víš než odpadní trubka ve zdi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Zdarec.Sifon je vždy níž než odpadní trubka.Jde o to o kolik cm je vývod ze sifonu níže.Můžete tam dát flexi trubku.

hospodin*
hodnocení

1x

Ano voda odtékat bude - tedy pokud je dno dřezu výše než spodní hrana odpadní trubky. :)

Hlavně to chce dobře dotáhnout a překonstrolovat všechny spoje, ve kterých zůstává voda. Na svém dřetu jsem vše dorvaval asi 3x po sobě, než si sedla konická těsněnína trubky a přestalo to rosit.

Pro uklidnění - sifon je vždy níže než odtok, jinak by moc dobře ani nefungoval.

jabraka*
hodnocení

0x

Důležité je,aby mezi úrovní vývodu ze syfonu a vyústěním trubky do odpadního potrubí byl aspoň malý spád.1 cm - 2 cm.

Pokud je tomu naopak,fungovat to sice bude,ale hrozí při pozdější demontáži záplava sraček ve skřínce.V samotném syfonu voda vždy je.

JABRAKA

hospodin*

Pravda, spád je vždy lepší, že se bordel nedrží toliko v sifonu. Záplavě se dá zabránit gumovým zvonem a vyfouknutím sajrajtu před případnou rozborkou. Dnešni sifon dřezu je přeci jen oblouček z trubky.

hodnocení

0x

sakomdk,

všichni kolegové mají pravdu, páč se jedná o spojené nádoby. Jestliže je zátka v umyvadle výše jak spodek odpadní trubky , voda vždy odteče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]