Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozená fólie na parapetech

Od: janmega* odpovědí: 7 změna:

Máme nová okna a nové parapety, jenže na těch vnitřních parapetech je jakási fólie, nabo spíš nalepený slabý igelit a ten se podařilo už zedníkům někde roztrhnout. Prostě je tam díra v té fólii a strhnout to celé moc nejde.

Dotaz zní : má tam být ten povlak nebo to měli po montáži odstranit. Pokud odstranit tak jak?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cacab*
hodnocení

3x

Folii co nejdřív sundat, jak se zapeče, tak jde blbě dolů,je jenom na ochranu při usazování a manipulaci.

hodnocení

1x

Jde o folii, ktera ma ochranit parapet behem montaze a zednickeho zapraveni, po montazi ma prijit dolu.

hodnocení

1x

:) tahle folie se dá jednoduše stáhnout - vážně slouží jenom jako ochrana např. před poškrábáním při přepravě nebo montáži.

hospodin*
hodnocení

0x

Tyhle fóli jsou odolné UV zážení obvykle po 1letní měsíc (např u oken to na foliích i píšou).

Pak dojde k jejich přilepení a stvrdnutí, tak nejdou dolu. Zrovna v sobotu jsem byl u známého,který mi předváděl, jak strhává ochrannou folii z parapetu nehtem po 1mm kouskách. Práce pro vězně, ale jen díky tomu, že si jí tam nechal co nejdéle mohl.

Takže trpělivost a ňoumat,dokud to jde.

jabraka*
hodnocení

0x

V tomto případě skutečně kdo zaváhá,nežere.Mnoho slz a potu už zatvrdlá folie způsobila.Pak zbývá jen snad horká voda a pomalu loupat.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

Jak jiz bylo napsano dat dolu. Me se osvecila horkovzduska nebo i fen by mohl pomoci. Jinak pomalu at jdou dolu co nejvetsi kusy.

Pokud bude potreba zakryt parapet, pouzit kryci folii a prilepit papirovou paskou. Pripadne pod folii dat jeste karton, kdyby nahodou...

jsanmega
hodnocení

0x

Díky všem za rady, asi vynadám montážníkům, že mi to neřekli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]