Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahradni zdroj Desel-agregát

Od: 1miky* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám dotaz ohledně domácího náhradního zdroje,přesněji Desel-agregát 3x220V/37KVA,který mám možnost zakoupit.

Chovám akvarijní ryby ve větším množství.Důvodem mého zájmu je,že bych v bývalém průmyslovém objektu chtěl tento zdroj připojit na centrální rozvodnou síť daného objektu a tedy bych potřeboval zjistit,je-li to možné,jaká jsou pravidla, kde se dočtu požadavky poskytovatelů klasických rozvodů. Potřebuji, aby mi tento zdroj poskytl napětí pro turbíny vzduchování akvárií, (ryby taky potřebují vzduch) a nemohu si dovolit používat kyslíkové láhve, (nebezpečí výbuchu a malá zásoba za moc peněz).Bylo by možné poradit mi odkazy,nebo směr, kde podminky využití tohoto stroje nalézt a zjistit více.Jedná se mi i o využití v případě výpadku el.energie i pro vlastní domácnost.Abych nemusel nic manuelně přepínat, nahazovat a bylo vše plně automatické i v mé nepřítomnosti v místě.Nelze si dovolit být bez energie více jak 30min, ryby tolik nevydrží na jejich počet a velikosti sádek.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

"Jedná se mi i o využití v případě výpadku"

Tobe se jedna o vyuziti agregatu i v pripade vypadku site? Nebo potrebujes tzv. automaticke zaskok tj. jen ostrovni provoz tj. aby ti agregat po vypadku site nastartoval a zacal zalohovovat potrebne spotrebice a pri obnoveni site zase zastavil a doslo k pripojeni site?

V tomto oboru delam 15let a jeste pred nedavnem jsem tyto zarizeni uvadel u zakaznika do provozu, pocitej, ze to nebude nic levneho.

1miky*
hodnocení

Jste to nadefinoval velmi přesně.Cci aby to naběhlo při pádu eonu a po náběhu mi zas vypnul motor a běžel jsem na síť.Ale aby erboši neječeli a aby nebyl problem s nějákým se potkáváním fází.Protože přikon provozovny mám někde ve třech fázích na plný výkon kolem 50A,a chtěl bych aby mi to tahalo i obytnou část.Jistě,při pádu sítě to vyřeší snížení odběru vypnutím nepodstatných spotřebičů.ale vzduchování mi musí běžet za každou cenu.A výroba vzduchu je největším nákladem provozu

standam*

zakladem je napetova ochrana, ktera meri napeti (nesymetrii, podpeti, prepeti a frekvenci) s vystupem, kterou uznava eon.

dale bude potreba stykac, ktery odpoji sit od zalohovane casti

dale pravdepodobne casove relatka, ktera zabezpeci casove pripojovani spotrebicu. Jedna se o diesel, takze to odhaduji cca na max. 1/3 vykonu u prvni zateze (zalezi na typu zateze) jinak padne tzv. na hubu, pak je mozne pripojovat dalsi spotrebice (pres casove rele + stykac)

dale bude potreba osetrit, tzv cekani po obnove site (aby nam stykac necvakal pri kazdem chvilkovem navratu site) a hlavne zabezpecit vypnuti agregatu po obnoveni site, ve vasem pripade strih tzn. v jednom okamziku vypne agregat (zde to bude chtit take stykac) a sepne stykac site. Toto bohuzel musi obslouzit automatika.

Takze, kdyz to zhrnu je potreba

po vypadku site odpojit fyzicky eon, nastartovat agregat a po obnoveni site agregat vypnout a pripojit sit - eon(bez znatelneho vypadku napeti v objektu)

To vse lze, ale musi to udelat odbornik, resp. cele to bude potreba zhodnotit a udelat vhodny navrh. Ve firme kde delam, to samozrejme nebude problem udelat a hlavne na co chci upozornit, tyto "speky" nejsou hlavnim vydelkem, jinak receno delame to jako dalsi sluzbu. Mame vlastni stroje, ktere vyrabime, nabizime od 10kW do 5000kW priblizne :) Dale muzu jeste doporucit dalsi firmu, kde je majitelem byvaly pracovnik nasi firmy, ktery zacal delat take v tomto oboru. Dal bych na vyber i jinou firmu nebo variantu, ale bohuzel, obavam se, vice co by stalo za rec v CR neni.

1miky*
hodnocení

děkuji Vám za Vaše odpovědi,daný problém proberu s kolegou a nejspíš se na Vás obrátíme.Jedná se o Jihlavu a jeji okoli.Jestliže to nebude problém,bude zřejme se značný zájem na Vás obrátit

standam*

jj, dejte vedet, pres vnitrni postu vam sdelim kontakt na osobu, ktera to s vama probere.

Jihlava je 30km

1miky*
hodnocení

agregát už mám zakoupený 3fáze 220V a 380V 38kVA,ale jedná se mi hlavně o problematiku automatizace a podminek připojení k rozvodné soustavě ve vlastním ojektu

doplněno 31.10.10 21:24:

že to neni nic levného mi došlo,snad vyčleněných 250 to dokáže zafinancovat

brok*
hodnocení

0x

Je k tomu potřeba několik relátek, časák a stykače. Obrátite se na výrobce nebo opravnu elektrocentrál.Celou soustavu mají už hotovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]