Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyleštit lino?

Od: irma* odpovědí: 4 změna:

Nechám si poradit dobrou leštěnku na lino. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrá leštěnka, to je třeba! Jednou jsem natřela lino, bylo to krásné, svítilo se to jako zrcadlo! Ale velmi brzy jsem zjistila, že se mi to nalepkalo na podrážky papučí a pustilo se to na bílém koberci v ložnici. Než jsem si to uvědomila, měla jsem cestičku a nešlo to dolů. *plac*Už dlouho mi drží leštěnka, od Schleckera, AS. Je to takový hranatý kanistřík, 1 l. V několika jazycích je místo názvu Pro oslňující lesk podlah. V drogerce Schlecker. Nebylo to drahé a je to skvělá leštěnka.*jasne*

riky99*
hodnocení

0x

já jsem s leštěnkami jednou provždy skoncovala. Jejich lepkavé zbytky jsem odstraňovala vždy ručně na kolenou kartáčem . Mám 5 let nové lino ( myslím, že se jmenuje Novilon ) a to se již leštit nemusí , je stále jako nové a se starým naprosto nesrovnatelné.

1jara*

Známý naleštil lino silikonovým olejem, toto nedoporučuju, lino se hezky lesklo ale bylo strašně kluzké.

jabraka*
hodnocení

0x

U Novilonu,což je heterogenní podlahová krytina,která se skládá ze tří vrstev.Spodní,zátěžová,tužší,na ní dekorační s dezénem a s větším obsahem PVC a nakonec PUR vrstva laková,která zajišťuje odolnost proti otěru a vzhledový efekt.Tato vrstvička je jako lak,a znečištění téměř je nemožné.Samozřejmě je při údržbě nutno dodržovat určitá doporučení.Dodává prodejce.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]