Nejste přihlášen/a.
zdravim, topenari mi zapojili novy kotel s kombinovanym bojlerem viz schema(omluvte kvalitu nejsem konstrukter)
cerpadlo bude ovladane priloznym termostatem.na radiatorech jsou termo hlavice.
1.nevim zda je dobre zapojen bojler,je mi divne ze privod je pripojen az za 4cestnym ventilem a ne primo za vystupem z kotle, u bojleru nejsou zadne paky,ventily ani zpetna klapka,po vychladnuti kotle mi tedy bude bojlerova el. spirala nahrivat topny okruh?to neni dobre...
2.pak nevim jak pracovat s nastavenim 4 cestneho rucniho ventilu?topenar rikal ze ho mam nechat cca 75% otevreny.
3.znate nejake vylepšeni tohoto zapojeni?regulace atd...
Boiler by měl být zapojen před čtyřcesťákem,přímo za kotlem, nejlépe přes své čerpadlo ovládané od teploty boileru.
diky za odpoved,jak namerim teplotu na bojleru?to bych musel mit dve cerpadla a dva termostaty?
doplněno 01.11.10 19:42:no chlapy to tu nejste nikdo kdo by poskytl vycerpavajici odpoved?
Ano co to je za odborníky. Bojler musí být před čtyřcestným ventilem. Vlastní čerpadlo je dobré, ale není nutné pokud se zřídí v připojení injektor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.