Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu při renovaci podlahy. Teď je tam cetris a ten chci nahradit zřejmě osb s perodrážkou, ale nevím jestli stačí rozestupy prken a někde jsem viděl, že tam něco sypou mezi prkna.
Tak díky za každý postřeh.
rozestupy prken se jeví jako dobré. OSB to přeneselehce. Proč ten cetris chcete dávat pryč? není na první pohled vidět že by měl poruchy.
Na několika místech je prošlápnutý, a všichni (i stavaři) se divili, prý na podlahu nepatří. Tak proto.
cetris patri na podlahu!
doporucene roztece (ber tu nensi hodnotu), ale podle obrazku jsi nekde mezi 20-25cm, takze v pohode
15 OSB roztec 30 - 40cm
18 OSB roztec 40 - 60cm
22 OSB roztec 60 - 90cm
doplněno 30.10.10 18:58:cetris patri na podlahu, ale mozna ma problem s rostem, zduvodu krehkosti
Tohle je důvod, proč to řeším. Ne všude je taková díra, ale na více místech je cítit propad. Chci to opravit nebo vyměnit za něco co vydrží víc. Po info od vás, vyměnit vadné plotny nebo udělat celou z osb desek?
Každopádně díky všem za pomoc
no já bych se nejprve zaměřil na příčinu toho propadu. Proto jsem chtěl celé složení podlahy. Jo OSB ty průhyby jistě zvládne lépe, ale nevím zda není problém o pár cm níže než si myslíš. Abys pak neměl místo děravého cetrisu houpavé OSB. Z první fotky to vypada jako prkna položená na izolaci. Nebo ty obaly od izolace nahrazují hydroizolaci? To je přízemí nebo patro?
Prostě z mého pohledu málo informací na to aby se něco kloudného vymyslelo.
Je to v patře, je tam dřevěný rošt pod těmi trámy co jsou vidět na fotce 50cm od sebe a je to vata zabalená v igelitu cca 15cm.
Ta podlaha se ani nehne jen jsou nejvíc chozená místa promačknutá.
doplněno 31.10.10 18:05:A ta vata je mezi těmi nosnými trámy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.