Dobrý den, prosím o pomoc s výběrem vchodových dveří. Máme rodinný dům,který budeme rekostruovat.Výměna se bude týkat i vchodových dveří.Nevíme jestli ale plastové nebo dřevěné. Nad dveřmi bude stříška.děkuji za rady,názory a vlastní zkušnosti
Jestli máte psa dejte plast.Dřevo je krásné ale nachylné k jakémukoliv povrchovému poškození.Dělám montáže oken a dveří plast i dřevo před rokem jsem montoval dřevěné dveře lidem do rodiného domku pes jim během týdne dveře totalně odďelal poškrábané
jezinkalenka
To máte pravdu. Psa máme.U plastových se ale zase bojím toho,že se budou vlivem počasí kroutit nebo něco.co myslíte? radíte tedy raději ten plast?
Kroutit by se to nemnělo záleží také na tom zda chcete bílé nebo nějaký přírodní dekor ten je samozřejmně tmavší tudíž se od slunce více ohřeje,ale v profilech jsou ocelové výztuže takže ke kroucení by docházet nemělo.Chce si to vybrat firmu podle referencí.Také to chce zvážit jakou plochu chcete mít prosklenou a jakým sklem,kvuli zatížení na panty.A hlavně si ohlídat montážní firmu tzn.veškeré vodováhy,pravý úhel na prahu a svislice.
Hrozba zborcení kostrukce dveří opravdu nehrozí díky zmíněnému ocelovému jádru. Problém s poškozením zvířecími drápy ale opravdu existuje i na plastech (dokáže to i kočka)... Lze se proti tomu bránit jen představenou ochranou brankou. Je o tom psáno již v historii této poradny. Mé vyjádření vychází z vlastní zkušenosti...
No pokud domek není oplocený, tak na přízemních oknech by měly být nerozbitné fólie nebo mříže nebo okenice. Lidi to nemají a pak se diví že je vykradou..
To lubosch:Nejlepší by podle tebe bylo žít asi v bunkru bez oken,nejsi trochu paranoidní.Montoval jsem okna podobnému pánovi,meziskelní mříže, folie,okenice,alarm za staticíce a stejně mu to vykradli protože tadyty blbosti přitahujou zloděje jako magnet něco jako počítačové ochrany pro hackery.
Tak jste mu to asi namontoval nějak špatně. Plot, Connex skla, bezpečnostní dveře (u RD min. za 60.000 Kč), bezpečnostní předokenní rolety a alarm musí fungovat. Samozřejmě majitel takového objektu musí dávat zvýšený pozor na svoje klíče, zda stahuje rolety, když jde na delší dobu pryč, zda zapíná správně alarm apod. K tomu vašemu vykradení by to chtělo více detailů. Takto je to trošku na vodě...
Dostali se tam střechou rozebrali čast tašek prokopli izolaci a sádroš čidla zastříkali PU pěnou a objekt byl jejich.Střechu jsem vyděl ale ty čidla ne to mi říkal majitel.Dle mého názoru čím víc všelijakých zabezpečení,zámky alarmy atd. tak to zloděje přitahuje jako magnet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.