Nejste přihlášen/a.
Prosím kuchařinky ,cukrářku o radu. Při pečení kremrolí se těsto odvíjí a tím se dělají mezery.
Poradíte? Děkuji
Barbakane, co by na tom mohlo složitého? Vyválet listové těsto na pruh cca 15 cm, rádlem nakrájet na proužky 3 cm a navíjet na plechové trubičky.Začít od užšího konce, otáčením navinovat, nenatahovat a proužky se musí mírně překrývat.Sundavat mírným otáčením.Před pečením potírat : a/ vejcem - jen na povrchu(ne okraje) pokud bude náplň slaná
b/ vodou - po upečení obalit v moučkovém cukru a plnit nejlépe vařeným sněhem
Pokud máte zájem i o slané plněné pirožky z listového těsta, pošlu je po nekuřáckém poštovním holoubkovi.
doplněno 28.10.10 14:40:Sundavat, rozumí se až upečené - vkládat do trouby vyhřáté na 200°C, nejméně 10 min. troubu neotevírat.V tom potírání se mi ztratila "štábní kultura" díky avataru.Je to: A/ - vejcem (slané), B - vodou (sladké).
Ale vždyť to manželka dělá přesně tak jak jste napsala,ale není si jista,jestli všechny kremrole navíjí od toho užšího konce.
doplněno 28.10.10 17:44:Když manželka upekla druhou várku,namotala těsto na trubičky od užšího konce ,upekly se tak,jak měly.
Dal bych troubu na 220 nebo je tam nechal o minutu dýl aby byly červenější. Kurňa co se jich maminka nadělala a cukr jak svařovala na nitku a pak lila žhavý do sněhu z bílků a ještě šlehala. Ten pak nevodnatěl! Teď mám cukrovku a po vtákách. A mamince je taky už 95 let, takže už je nedělá. Jen si pamatuju, jak mlátila těstem o vál a překládala je a zase mlátila o vál, dokud se v něm nedělaly pořádně bubliny. Jo bejvávalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.