Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foukaná izolační pěna - dobré zateplení?

Od: pez odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal na názor, zkušenosti se zateplením foukanou izolační pěnou např. Icynene. Jaké jsou Izolační vlastnosti, voděodolnost - při použití v koupelně pod sadrokartenem, či pod střechou, zda je rozumné foukat přímo na dřeva - tím znemožnit jakoukoli ventilaci, výdrž, výměna v případě nutnosti opravy, cena.

Předem děkuji.

J.Zimmer

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

je to izolace jako kazda jina, kdyz bude dobre provedena bude vse OK, jen ji nezaklapet at muze odvetravat a zabranit vysipani na sikminach.

V kopelne a i jinde musis mit pod izolaci parozabranu v koupelne vysoce parotesnou a utesnene vsechny prostupy touto folii to plati i pro srouby od SDK.

Jinak kolega ji ma uz 8 let.

Dalsi ji dal ted na strop resp. podlahu pudy, ale nedal parozabranu a jeste malo izolace a je pekne videt jak mu taje namraza na strese

mirekve

Dodrý den, pan standam zřejmě nepochopil otázku. Odpovídal jednoznačně na foukanou izolci z dřevovláken vyrobená ze starého papíru. Je to také dobrá izolace ale foukané izol. pěně Ilcynine se zdaleka nevyrovná. Je to v Česku nová technologie a před 8lety neznámá. V Severni Americe a Kanadě však běžná již 20let. Mám ji právě rok v novostavbě a ještě jsem se nedostal k jejímu zakrytí. Rád ukážu v reálu. Mám také dilema. Použít parozábranu nebo nepoužít parozábranu. Je to takový překladatelský oříšek. Pěna je údajně neprodyšná avšak průvzdušná. Nebo naopak? Můžete někdo poradit? Mirek

standam*

jj, mas pravdu videl jsem I v icynene a hned me napadl Izospol, coz mimochodem neni a nebyl papir, ale cedic.

stane se:) tak sorry

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den cenove drahy a je to asakave to jak rikali ze ne je blbost a tepelny odpor je stejny jako u vaty ktera je levnejsi pak jsou i jine peny o kterych asi nevite a ty se strikaji ve vrstvach ale neserezavaji se a nejsou nasakave byl jsem na prdnasce kterya se odehravala v Č.Budejovicich tak vim o cem mluvim uz se tam mluvilo i o tom ze jsou lepsi desky z pur peny nejsou nasakave a kde je mezera mezi krokvema tak to vypenovat klasickou penou kdyz budete nekde opravovat a nemuzete strhnout nebo demontovat jen kvuli tomu ze je tam nafoukana pur pena a zadna folie tak budete jen nadavat

patronka*
hodnocení

0x

Když v odpovědích chybí diakritika a sejdou se pravopisné chyby s překlepy, stávají se odpovědi nesrozumitelnými.Sorry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]