Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit jak izolovat místa za pozednicí kde je asi 3cm mezera , dále okolo komína zda vata může bít až ke komínu nebo se musí použít nějaká specialní izolace, a okolo stožátu na anténu, aby tam neutikalo moc tepla viz foto
doplněno 28.10.10 11:08:a jestli se nějak vyplňuje ten klín co vzniká mezi dozdívkou a šikminou střechy nebo se tam jen namačká vata?
Nedelal bych z toho vedu. Viz obrazek. Vatu jsem proste k pozednici trosku primackl a celo vaty se natvaruje podle obrazku.
Vnitrek pred pozednici jsem prizdil prickovkou Qpor, venkovni stranu jsem pritloukl EPS hrebikem s talirovkou.
Co se tyce kominu, je to od plynoveho kotle? Pokud ano, nedelal bych si s tim hlavu a proste odelal ve vate prislusny otvor.
Antena to samy.
Nevim jaky klin myslite, mozna najdete odpoved v mem obrazku. Takto jsem to delal ja.
Jak jsem prizdival zevnitr k pozednici Qpor prickovku, prostor mezi ni a pozednici jsem prubezne vyplnoval odrezky vaty.
komín je právě od krbových kamen
doplněno 29.10.10 20:08:ještě mě zajímá váš názor na to jestli dát vatu až do hřebene, zatím mi každý řekl že je to blbost , že prý jen po kleštiny , ale já zatím nechci dělat podkroví takže nemám žádné příčky ani rošty na které bych tu vatu položil a chtěl jsem to jen zateplit aby mi nekondenzovala vody na stropě nad sádrokartonem
v přízemí pod spirolovým stropem který se loni dost potil v zimě je pravda že to je nový dům tak byl i dost vlhký a že to možná letos bude lepší
Takze pravdepodobne z pudy/podkrovi nezatepleny?
Do nejakeho castecneho zatepleni podkrovi se nepoustej, musel by jsi to udelat cele tj. vcetne parozabrany
jinak budes mit problem, sice nebudes mit oroseny strop, ale zase bude voda ve vate a potece ti mezi vatou a tramem do podkrovi.
Ted dej radeji izolaci na podlahu a bude to OK.
co to je za tou pozednici?
ty 3cm izolace te uz nezachrani, dal bych izolaci (pohled z interieru) za pozednici, nad pozednici (lepe se ti bude pasovat izolace, kterou das mezi krokve) a pred pozednici, jinak pokud to neni nezbytne nutne nemackat izolaci
ja nemel zadne misto za pozednici a dal jsem nad a pred (cca 20cm)
komin:
kdyz to vydrzi diguzka izolace urcite
antena:
nicemu to nevadi, jen stozar poradne utesni k difuzce
zkousel jsi jaky mas signal pod krytinou? ja tak antenu mam (dig. i analog)
doplněno 28.10.10 19:57:na fotu to neni videt, mas udelane odvetrani na difuzce u hrebene?
za pozednicí je Qpor a polistytén kterým je zateplen barák z venčí, anténu nemohu dát dovnitř mám jen satelit a ještě tan je internetová anténa, jinak jsem myslel že se dává izolace mezi krokve rovnou od pozednice , co se týče odvětrání difůzky u hřebene mám tam ty tašky s odvětráním. jinak difuzka je konplet všude.
izolace se dava mezi krokve rovnou na pozednici, ale mam vyzkouseno, ze diky uhlu krokvi nedojde k dostatecnemu oblozeni pozednice a vznikne tak oterveny klin, zmackne se jen cast spice z interieru a dal je to otevrene. Samozrejme lze to nejak dovycpat vatou, ale zmackla izolace asi zadna izolace.
Muzes dat na pozednici kus izolace, tak aby roh sahal do pulky krokve, pak se ti izolace (mezi krokvena) pekne v pulce otevre a pak je vsude izolace. Nebo dat izolaci na pozednici rezem do interieru a pri zmacknuti se vytvori klin.
Nejake serezavani do uhlu je na prd.
Samozrejme vse co jsem popsal je pro skelnou vatu ne pro tvrdou cedicovku
To je spravne, ze mas odvetrani na krytine, ale je potreba udelat jeste odvetrani u hrebene na difuzce. U hrebene musi byt difuzka otevrena a nad kontralate prijde pas difuzky aby nedoslo k nafouknuti vody, snehu.
Mezi Qpor a pozednici bych dal tedy EPS a doladil PUR penou, izolace se ti tam bude blbe davat.
Jinak jak jiz napsal Kejikl, pokud izolace z exterieru nebude dostatecna nebo muze dojit diky problemovym mistum k nedokonalemu zaizolovani, dal bych izolaci i pred pozednici a treba i Qpor, zde je, ale otazkou, kdyz se pouzije izolace a 5-7,5cm Qpor, Ytong zda by to nechtelo v tomto miste dat parozabranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.