Nejste přihlášen/a.
Zdraví, příští týden začínam přistavovat podkrový, a chteli jsme dát jako krytinu lindap, ale roymysleli jsme sito(nelibí se naám) rozhodli jsme se pro tašku, ale nevíme jakou vybrat (značku) vybíráme mezi třemi KM Beta( betonová taška=těžší), Bramac a Tondach. Co jsem pročetl na internetu tak je to prej vesměs jedno prej vybírat podle ceny. Co si o tom myslíte? Nebo napište proč nekupovat zrovna tuhle značku... Díky za info
no LIndab je lehká střešní krytina a Bramac je těžká střešní krytina, Obě dvě mají mít úplně jiné dimenze krovů, je zřejmé, že na to se zde zvlášť nehledí, ale mělo by! Ale máte v zásadě pravdu, že já bych osobně vzal z střešních tašek to cenově výhodnější. Taky se hodí dělatk rytinu podle toho, co je ve vašem okolí. Pokud je všude pálená a dáte tam beton, možná to nebude vypadat zvlášť skvěle co se týká zapadnutí do okolí. Pokud jste samostatně stojící, je to asi jedno.
dobry vecre v prvni rade jde o t aby jste na to mel krov udelany mam osobne bramac s galzurou ne hruby a nemuzu si na nej stezovat nezelena je to v pohode ale kdyz jsme se ptali tak nam nabizeli tento bramac a betonovou tasku je to kvalita
Bramac s glazurou? Ta glazura je co. To myslíte technologii polévání betonu taveninou z plastické hmoty? Ti prodejci umí pěkně lhát a mnozí jim na to skočí. Na slunci nemá plast nijak vekou životnost a beton se díky vyšší nasákavosti začne drobit. Trvá to sice léta, ale k postupné degradaci betonu prostě dochází.
Dobrý večer, díky za odpovědi. (snad se ještě někdo vyjádří) kvuli váze to nemáme strach. na půlce domu už je tažka stara cca 50let (dům nepraská) Lindap jsme předtím zvlolili, že nám ho doporučil architekt .Ale už ho nechcem.No zatím co se poohlížím po internetu tak vyhrává KM-Beta ceny jsou dost nižší. A nikde jsem se nedočetl že je to vyloženě špatná taška.
Všichni vám radí levnější betonovou krytinu, ale nezavrhoval bych pálené tašky. Beton se dává na střechy zatím několik deítek let a je vidět jak rychle se na této krytině projevuje stárnutí a mechy ho taky milují. Mech a píseček z betonu začne po pár letech vyplňovat drážky zámků a začne do střechy zatékat. Řešením je pak vyčištění drážek (přeložení střechy). Tím mechem pochopitelně trpí i pálené tašky (píseček není), ale nesrovnatelně méně. Dovolím si tvrdit, že pálené tašky jsou kvalitnější, než tašky betonové.
Jak už tu zaznělo - podle ceny za metr čtvereční vybírat nelze. Je NUTNÉ kalkulovat i cenu dalšího materiálu (hlavně hřebenáče, odvětrávací tašky a koncové tašky mohou cenu výrazně ovlivnit).
Pokud jde o betonová vs. pálená taška - já jsem jednoznačně pro pálenou, ale z čistě SUBJEKTIVNÍHO pohledu: vzory betonových tašek se mi prostě nelíbí - a je úplně jedno, zda jde o Bramac či KM Beta. Pálená je prostě podle mého soudu daleko hezčí (samozřejmě klasické vzory, například Tondach Samba je fakt hnus). Ale jde jen o můj osobní názor.
A ještě k mechu - skoro všichni v naší ulici šli do betonové krytiny. Většina z nich nyní říká, že už by to betonové nikdy nešli. Když se na jejich střechy podívám, tak jim rozumím. Má 80 let stará pálená taška, kterou jdem teď v sobotu dával dolů, vypadala z tohoto pohledu opravdu lépe. V týdnu je opláchnu wapkou a půjdou na střechu stodoly.
další výhodou pálené tašky je, že mají dlouhodobě vyšší pevnost, čili když vylezete na střechu (oprava hromosvodu,antény,komína), tak pálenou tašku od Tondachu nerozšlapete, kdežto betonovou ano.
Možná je to i tím, že betonové mají větší formáty,ale hlavně rychleji křehnou. Krom toho beton tabulkově vydrží 25cyklů promrznutí za nějaké vlhkosti, než se rozpadne. Ale zase jsou betonové tašky povrchově upravené,takže se to takhle počítat nedá...
Pálená taška je všeobecně odolnější a trvanlivější materiál - ale dnešní betonová Vás přežije taky, jen ne Vaše děti. Takže je to o ceně a vkusu.
Já šel do pálené, ale ne kvůli životnosti,ale odolnosti proti kroupám atd... betonu za 10 let bych už tolik nevěřil, pálená taška letní horko i zimy zvládá bez ztráty svých vlastností.
hospodine, hrubě s Vámi nesouhlasím,
"čili když vylezete na střechu (oprava hromosvodu,antény,komína), tak pálenou tašku od Tondachu nerozšlapete, kdežto betonovou ano" . Opak je prvdou, a klidně to doložím.
"ale hlavně rychleji křehnou." ale to nedoložíte posudkem...
"Pálená taška je všeobecně odolnější a trvanlivější materiál - ale dnešní betonová Vás přežije taky, jen ne Vaše děti" to tak není, obojí je +- stejné
"Já šel do pálené, ale ne kvůli životnosti,ale odolnosti proti kroupám atd... betonu za 10 let bych už tolik nevěřil, pálená taška letní horko i zimy zvládá bez ztráty svých vlastnost"
je to Váš názor, ale věřte že na střeše mám Bramac, Betu a Besk, pak ještě pálenou...
mimo pálené klidně běhám po střeše a nic nepraskne,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.