Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vybělit zašlé záclony?

Od: zdravuska odpovědí: 21 změna:

Prosím, poraďte čím se dají vybělit už poněkud zašlé záclony?

Za vaše tipy moc předem děkuji :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Tady je moje rada: *klik*
záclony - k prášku do přihrádky přidat prášek do peč.(1-2), namočit přes noc do vlaž.vody s hrstí soli- nikdy neždímat a pověsit vlhké
Letos jsem to vyzkoušela - přidala jsem jeden prášek do pečiva (měla jsem poloviční várku) a výsledek byl velice dobrý. *placni*

lidus*

Ano Lidko toto funguje ale jen pokud není v záclonách nějaká umělotina. Ty jsou zašedlé stále. Mám podobný recept jen se ještě přidává deci vodního skla.

kamila*
hodnocení

0x

Já zašlé záclony buď přes noc namáčím ve vodě so solí a pak ráno normálně vyperu v Arielu. Což se mi asi osvědčilo nejvíc, máma zkusila Vanish na záclony a taky byla docela spokojená .-)
Tak vyzkoušejte a uvidíte:)

stracena*
hodnocení

0x

Já jsem vyzkoušela kdysi i modřenku a fungovalo to, potom i trošilinku modrého inkoustu do vody na máchání. Jinak dnes Vanish na záclony. Stracena

hodnocení

0x

Používala jsem i savo, a na máchání modrý inkoust.

buky*
hodnocení

0x

Pětiprocentním peroxidem vodíku do hlavního praní. Lahvičku koupit v drogerii.

amlim*
hodnocení

0x

Sežeňte si Bleach-bělidlo na kyslíkové bázi od fy Amway.

georges*

Že by prodejce (nebo prodejkyně) výrobků Amway?

amlim*

Vážený pane, promiňte, ale máte něco proti Amway?Já jsem spokojený zákazník této firmy a Bleachem mám dobré zkušenosti. Doporučuji a píši "sežeňte si" , ne seženu vám. Nejsem prodejce, ale nestydím se prodat...*jasne*

marenka*

Je. Zaručené spolehlivé výrobky a všude. Stačí zadat nick do vyhledávání. Já už to neřeším. *nevi* Myslím si své.

hodnocení

0x

poradte.cz/... *plac*Mám pocit, že toto je otázka stejně stará jako záclony. Já to ale také teď nevzdávám, snažím se vybělit záclony, ale vůbec se mi to nedaří. Jakž takž vypadaly dobře, když jsem je vyprala v Bělamínu, ale teď jsem ho už neměla, tak jsem je vyprala v arielu. A to jsem neměla dělat. Jsou hnusné *blee*

Dáváte do záclon aviváž? Ono je sice úžasné, jak potom krásně provoní byt... ale to šednutí je taky dost zaviněno aviváží. Do bílého prádla jsem přestala aviváž dávat a dost prokouklo, už jsem byla zoufalá, jaké (voňavé) šedivé hadry tahám z pračky.

riky99*
hodnocení

0x

Nejvíce viditelný a také nejlevnější ;)výsledek je po prášku do pečiva. Nejlepší je přes noc namočit do teplé vody s práškem do pečiva a druhý den obvyklým způsobem vyprat v pračce. Prášekjsem použila Vanish na záclony, ale stačí i obyčejný na bílé.

zdravuska
hodnocení

Dobrý den,

moc děkuji za vaše užitečné rady *palec*

O prášku do pečiva jsem také slyšela a aviváži také nefandím...*stop*

vladislav*

My doma používáme prací sliz, který si vyrábíme z mýdla s jelenem a sody a místo aviváže trochu octa. Výsledky jsou skvělé.

A co urobit si radost a kupit zaclony nove? Aj sviatky sa blizia ...

A po prvním praní jsi zase tam. V šedém. *zed*

knopka*
hodnocení

0x

Já jsem viděla v DM drogerii přímo sáček na záclony bělící...ale nemám vyzkoušený...

janourecek*
hodnocení

0x

zkoušela jsem savo a výsledek docela dobrej, ale vždycky slyším o prášku do pečiva a že to prý pomáhá

marenka*

Na některých látkách Savo časem žloutne, pozor na to. *hej*

janourecek*

no to v tom máte pravdu jednu záclonu mám která je taková nazloutlá ale zase druhou mám úplně běloučkou, no jak říkáte, záleží na kvalitě látky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]