Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení - technologie

Od: honza75* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Mám brouka v hlavě. Jsem laik a doposud jsem si myslel, že při zateplování za použití polystyrénu se na desky natáhne vrstva stěrky, vloží perlinka, která se přestěrkuje a nakonec se natáhne omítka + případně barva dle volby. Mám dojem, že u dvou budov, které jsem viděl zateplovat v Brně nedávali perlinku. Tedy na polystyrén rovnou nějakou stěrku a možná i rovnou barvu (bez omítky). Je to jen můj dojem, nebo techlogie již pokročila?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hospodin*
hodnocení

0x

s tím jsem se ještě nesetkal.Možné je ledcos, ale o technologii bez použití perlinky osobně nevím.

Pokud jste vkládání perlinky nepřehlédl, s větší pravděpodobností bylo na stavbě nějaké "bratrstvo kočičí pracky", které nedodrželo správný postup, tj. nalepená a kotvená Izolace / lepidlo s perlinkou / lepidlo 2. vrstva / fasáda.

jabraka*
hodnocení

0x

Brouka z hlavy vyžeň,jen ses špatně díval.Odjakživa se nalepí nejprve polyš,zajistí se kotvami do stěn,na to lepidlo,pak perlinka a opět lepidlo.Takže pokud přijdeš chvilku poté,perlinku již nevidíš,Vidíš jen vrstvu lepidla.Po zaschnutí a mírném přebroušení,se nanáší barevná omítka -fasáda.

JABRAKA

honza75*
hodnocení

bude te zřejmě jak říkáte. Každopádně co budova a "firma" to asi trošku jiný postup. Jedna z budov byla 2. patrová budova s členitějším reliéfem, tam přísáhám, že kotvy do 10 cm polyše nedávali, ale ani tu perlinku jsme nezahlídl a jezdím tam každý den. U druhé budovy to byl boční štít starého, cca 4. patrového domu, plocha určitě přes 100m2. 2 maníci na lešení vesele mazali lepidlo na polyš, sledoval jsem je delší dobu, byli zrovna cca v polovině štítu a perlinka žádná. Tak nevím.

hospodin*

Třeba tu perlinku dávali až po namatlání celého štítu... kotvit se u nějakých izolačních materiálů bezpodmínečně nemusí (třeba u vaty s příčným vláknem až do výšky 20ti metrů,samozřejmě pi použití správného postupu), takže kotvy bych ještě pochopil, že se jim nechtělo vrtat do panelů, ale obvykle se každá normální firma hmiždinama sichruje. Pro dlouhodobé pověšení izolace je to dle mě i nutnost,ať už si výrbce izolace a lepidla tvrdí cokoliv...

hospodin*

omlouvám se za překlepy ;)

standam*
hodnocení

0x

ja jsem si take vsimnul, pri ceste do prace, ze nedaly perlinu , pouzily cerni EPS a rovnou lepidlo

jinak se dava lepidlo - perlina - lepidlo atd.

kotveni EPS neni nutne a ne vzdy je potreba, to plati i o lepidle, kterym se lepi EPS, muze byt i PUR pena, ktera je pro to urcena.

Nejsem si ted jisty, ale v norme je tusim kotveni povinne od 7m.

hodnocení

0x

bez té mřížky by se docela v klidu mohlo stá, že dojde k prokopírování spár polystyrénu na povrch štuku. Viděl jsem takto prokopírované jednotlivé cihly Ytongu, netvrdím, že to je stejný příklad, ale vypadalo to velice nevzhledně. Nutnost sanace byla nezbytná.

standam*

jj, to je mozne a take se me to stalo kdysy u Ytongu na chalupe, ale spise to bylo malou vrstvou sterky nez perlinou

ale obavy jsou urcite na miste

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]