Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netopí mi radiátory

Od: michal79* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

radiátory mi v bytě hřejí jen v horní polovině a spodek ja vlažný až skoro studený. Nevím čím to může být. Všechny jsou odvzdušněné. Bydlím v RD v prvním patře. V bytě v přízemí je elktrokotel který rozvádí teplou vodu i ke mě a radiátory tam topí normálně.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jestliže je radiátor teplý jen v horní polovině, většinou je to tím, že je málo teplé vody!

více "přiložit" v elektrokotli, nebo zvýšit otáčky na čerpadle.

Jako kontrola, zkuste zavřít ostatní radiátory.

standam*
hodnocení

2x

otevri u sebe ventily, pokud to nepomuze pravdepodobne nestaci cerpadlo (pridej na rychlosti (vykone) pokud to jde)

a take zkontroluj tlak vody v systemu

doplněno 26.10.10 19:59:

:) Milan byl rychlejsi :)

hodnocení

2x

Typická porucha cirkulace topné vody. Tlakový spád, který vytváří oběhové čerpadlo se téměř celý spotřebuje na průtok topné vody v 1. podlaží (jsou zde naplno otevřeny regulační kohouty nebo ventily). Chce to zkusit u Vás otevřít regulační ventily naplno a když to nepomůže, tak donutit uživatele bytu v přízemí, aby přívod topné vody do radiátorů trochu přiškrtil. Že mám pravdu poznáte podle toho, že u jeho radiátorů je přívodní trubka do radiátoru téměř stejně teplá jako trubka odvodní, kdežto u Vás je přívod teplý a odvod téměř studený.

michal79*
hodnocení

Děkuji všem za dobrou radu. Už je to lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]