Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lépe izoluje teplo plovoučka nebo koberec?

Od: mirek* odpovědí: 3 změna:

Zdravim...chtěl bych se jen informovat zda ma velky vliv na teplo plovoučka o proti koberci?! Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mirku, záleží co očekáváte.

Teplota obou povrchu bude stejné, ale pocitová teplota u koberce větší!

hodnocení

0x

příměr "velký vliv" může každý vnímat podle sebe, těžko tedy určit. Koberec má vlákna, které teplo nohou vlastně odrážejí zpět, takže je pocitově teplejší. Je to znatelné. Proto používám na pl.podlaze alespoň tenkej papuč. Vychytávkou je pod konferenčním stolkem tedy v prostoru, kde se nejvíce sedí malometrážní koberec (že by běhoun?) a v ložnici třeba na potřebném místě u lůžka ovčí kůže (příklad). m.

riky99*
hodnocení

0x

vyměnila jsem koberce za plovoucí podlahy a fakt to chce ty papuče nebo silné ponožky, ale aspoň se nemusíme do obýváku zouvat . Pod konferenčí stolek jsem použila velkou kožešinu a je to OK . Po koberci se mi trochu stýská, ale na zimu to dohoním malými a hlavně pracími koberečky, kterých je dnes velký výběr a které ten pocit tepla určitě dohoní:). Problém je trochu s návštěvami,nyní musím mít papuče taky pro ně.Co se týká obecně tepla v domě, tak rozdíl změnou podlahy ( jako že by bylo chladněji od nohou ) nepociťuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]