Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším jeden technický problém, za každou odpověď - konstruktivní budu velmi rád.
Mám nově postavený komín (ciko 200mm) - je postaven mimo dům. Chci do něho připojit krbovou vložku.
Kouřovod mi tedy musí procházet zdí, která má tloušťku 60cm - materiál cihla. Jde mi to to, jakým způsobem vyřešit průchod
zdí, aby to bylo trvanlivé (později neřešitelná oprava bez větších zásahů do obývacího pokoje a krbu) a také bezpečné řešení.
Děkuji
Netusim co rikaji normy, ja to resil tak, ze jsem nererovy kourovod prislusneho prumeru na konci omotal kamnarskou snurou, zasunul do sopouchu komina (Snura je tam nutna pro dilataci, pokud by to bylo natesno nerez a samot, mohl by se samot vlivem rozdilne teplotni roztaznosti roztrhnout.)
Zbytek kourovodu jsem obalil vatou a silnejsi hlinikovou folii, cely to omotal dratem aby vse drzelo a zahazel to maltou.
Kourovod nesmi byt ani v miste omitky prizden napevno, omitku druhy den kolem kourovodu vyskrabnout.
Velmi děkuji za rychlou odpověď, také jsem to tak provedl.
Ještě otázka, jaký rozdíl je v životnosti kouřovodu z nerezu a z 2 ocele?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.