Nejste přihlášen/a.
Majitel bytu si vyžádal ode mě potvrzení že kamna WAv jsou nefunkční, protože toto potvrzení k výměně potřebuje. Když jsem mu toto potvrzení od firmy za které jsem zaplatila přinesla, řekl že musím na kamna čekat. Po urgencích mě řekl, že mě za dva měsíce končí nájemní smlouva a proto mě už kamna dávat nebude. Ta stará plynová kamna jsou nefunkční a nelze tedy v bytě vytápět. Co mám dělat? Mám nárok na slevu z nájmu? V bytě je teď zima.
Já si myslím, že byste měla upozornit majitele, že platíte za byt, v jehož vybavení by měla být kamna a že to budete muset řešit el.přímotopem, ale zvýšenou spotřebu elektřiny platit nebudete. Že nemáte jiné řešení.
Ono je to těžké a záleží na tom, z jakého pohledu se na problém díváte. Když to vezmu z pohledu hodného majitele, zajistila bych vám na ty dva měsíce přímotopy, aby byl byt k obývání. Je ale pravda, že pokud nemáte odpovídající sazbu, bude to dražší než plyn. Jestli budete končit s nájmem, je možné, že majitel počítá s tím, že v bytě provede stavební úpravy včetně vytápění. Potom je pravda, že by bylo neekonomické zajistit výměnu topitel na dva měsíce. Záleží samozřejmě na tom, jak máte sepsanou nájemní smlouvu a určený způsob vyúčtování energií a služeb. A také na tom, zda je plynoměr a elektroměr napsaný na vás. Já nejsem pro to, dělat si naschvály. Věřte, že ani majitelé nemovitostí to nemají zrovna lehké. Možná, že by nebylo od věci se dohodnout, pokud už máte zajištěné bydlení a možnost se nastěhovat dřív - tak to udělat v předstihu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.