Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva z nájmu vs nefunguje topení

Od: lululu odpovědí: 6 změna:

Majitel bytu si vyžádal ode mě potvrzení že kamna WAv jsou nefunkční, protože toto potvrzení k výměně potřebuje. Když jsem mu toto potvrzení od firmy za které jsem zaplatila přinesla, řekl že musím na kamna čekat. Po urgencích mě řekl, že mě za dva měsíce končí nájemní smlouva a proto mě už kamna dávat nebude. Ta stará plynová kamna jsou nefunkční a nelze tedy v bytě vytápět. Co mám dělat? Mám nárok na slevu z nájmu? V bytě je teď zima.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nejprve si zapůjčete někde radiátor nebo přímotop na 220V a zatopte si tam. Sleva je opravdu složitá věc. Nebudete spotřebovávat plyn, ale zato dost el.energie na přímotopu.

hodnocení

1x

Já si myslím, že byste měla upozornit majitele, že platíte za byt, v jehož vybavení by měla být kamna a že to budete muset řešit el.přímotopem, ale zvýšenou spotřebu elektřiny platit nebudete. Že nemáte jiné řešení.

pokud platíte nájem jako fix a nemění se podle spotřeby, nic mu neříkejte a udělejte si tam příjemných 24 stupňů, choďte si v plavkách, panu majiteli se na konci roku protočí panenky ze spotřeby elektiky .:-D takova mala pomsta.

lidka*
hodnocení

1x

Ono je to těžké a záleží na tom, z jakého pohledu se na problém díváte. Když to vezmu z pohledu hodného majitele, zajistila bych vám na ty dva měsíce přímotopy, aby byl byt k obývání. Je ale pravda, že pokud nemáte odpovídající sazbu, bude to dražší než plyn. Jestli budete končit s nájmem, je možné, že majitel počítá s tím, že v bytě provede stavební úpravy včetně vytápění. Potom je pravda, že by bylo neekonomické zajistit výměnu topitel na dva měsíce. Záleží samozřejmě na tom, jak máte sepsanou nájemní smlouvu a určený způsob vyúčtování energií a služeb. A také na tom, zda je plynoměr a elektroměr napsaný na vás. Já nejsem pro to, dělat si naschvály. Věřte, že ani majitelé nemovitostí to nemají zrovna lehké. Možná, že by nebylo od věci se dohodnout, pokud už máte zajištěné bydlení a možnost se nastěhovat dřív - tak to udělat v předstihu. *placni*

lululu
hodnocení

Bohužel plynoměr i elektroměr mám přepsaný na sebe a spotřebu hradím sama. Proto bych se za elektřinu nedoplatila.

Co by se stalo, kdybych mu na ty dva měsíce přestala platit nájem?

tím byste si bohužel zadělala na problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]