Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop - Okál

Od: martin123* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

realizoval jste někdo obložení stropu sádrokartonem v RD typ Okál? Je možné našroubovat sádrokarton přímo na stávající strop? Slyšel jsem názory, že pokud se toto udělá, je riziko popraskaní sádrokartonových desek ve spojích. Díky Martin

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

novakvit*
hodnocení

0x

Martine,

moje odpověď Vás možná nijak neuspokojí, protože s obložením stropu zkušenosti nemám, ale s obložením stěny v okálu ano. A mohu říci, že opravdu sádrokarton ve spojích popraskal. Praskliny zatím nejsou nijak velké, ale viditelné okem jsou. Bohužel okál je typ domu, který neustále "pracuje"...

jirbar*
hodnocení

0x

Předpokládám že se má jednat třeba o typ 117 SP nebo BP v levém či pravém provedení od bývalého dodavetele Rudné doly Jeseník.

Snad se nejedná o nějaký oplechovaný OKAL jak v jednom příspěvku tvrdošíjně tvrdí Laďa Tikak asi od této firmy.

nazeleno.cz/...

Pokud platí to první pozeptám se . Soused mého OKALu ho snad celý přeboural a obkládal i ten strop. Vyřezaná okna jinde a dokonce se mu perlíkem podařilo posunout celou kopelnovou stěnu asi o půl metru do dětského pokoje.

P.S. Takhle mi kdysi "rovnal"cihlovou stěnu jeden "kvalifikovaný"zedník, když nepotřeboval olovnici a zeď se mu skláněla o 10 cm a tolik vyrovnávací omítky jsem nechtěl.

Výsledek. Zaplatil jem čas stavění, čas "rovnání", čas bourání, čas nového stavění a koupil si nové cihly. Ten dotyčný se dnes již k rudým nehlásí a je z něho úspěšný podnikatel pod modrými křídly.

doplněno 25.10.10 18:11:

P.S. Když se již ozvala ta potrefená tak o který OKAL se jedná. Ten Licenční výrobek či ta plechová kuča

poradte.cz/...

ladislavtikal*

to mela byt narazka? tak radeji klidek kdyz je nekdo neznalej tak je pro me buran kdyz jeste tady lže jak muze

doplněno 26.10.10 09:42:

ubozak si me musi vzit do huby protoze ani nepozna co je okal a ja se jen rechtal a sel sem sem z vas do kolen nu sranda musi byt *smich* az budete vedet coje okal tak piste oki a nebo prijedte se sem podivat

martin123*
hodnocení

Dobrý den, jedná se o Okál 117/38° od RD Jeseník z roku 1980. Jakoukoliv odpověď či radu ohledně rekonstrukce interiéru atd velice uvítám. RD jsme koupili před měsícem a plánuji nejdříve rekonstrukci interiéru. Pokud by bylo možné, pošlete mi Váš kontakt na vian222@seznam.cz Spojil bych se s Vámi osobně. Předem děkuji. Martin
jirbar*

V tom jednom horním příspěvku je odkaz na příspěvek o zateplení. Je tam jedna fotka stosedmnáctky po rekonstrukci (Nové Město nad Metují) a odkazy na firmy které se s tím zabývají.

Kdybych Vám popsal rekonstrukci souseda tak Vám z Okálu nic nezbyde.

hodnocení

0x

Martine, moje odpovědi jsou:

" realizoval jste někdo obložení stropu sádrokartonem v RD typ Okál?" já ne,

" je možné našroubovat sádrokarton přímo na stávající strop?"přímo nikoliv, jedině dle technických listů to lze.

Praskají jen špatně provedená díla.

doplněno 26.10.10 16:39:

inspirace:

milancukrar.papricka.cz/...

milancukrar.papricka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]