Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
realizoval jste někdo obložení stropu sádrokartonem v RD typ Okál? Je možné našroubovat sádrokarton přímo na stávající strop? Slyšel jsem názory, že pokud se toto udělá, je riziko popraskaní sádrokartonových desek ve spojích. Díky Martin
Martine,
moje odpověď Vás možná nijak neuspokojí, protože s obložením stropu zkušenosti nemám, ale s obložením stěny v okálu ano. A mohu říci, že opravdu sádrokarton ve spojích popraskal. Praskliny zatím nejsou nijak velké, ale viditelné okem jsou. Bohužel okál je typ domu, který neustále "pracuje"...
Předpokládám že se má jednat třeba o typ 117 SP nebo BP v levém či pravém provedení od bývalého dodavetele Rudné doly Jeseník.
Snad se nejedná o nějaký oplechovaný OKAL jak v jednom příspěvku tvrdošíjně tvrdí Laďa Tikak asi od této firmy.
Pokud platí to první pozeptám se . Soused mého OKALu ho snad celý přeboural a obkládal i ten strop. Vyřezaná okna jinde a dokonce se mu perlíkem podařilo posunout celou kopelnovou stěnu asi o půl metru do dětského pokoje.
P.S. Takhle mi kdysi "rovnal"cihlovou stěnu jeden "kvalifikovaný"zedník, když nepotřeboval olovnici a zeď se mu skláněla o 10 cm a tolik vyrovnávací omítky jsem nechtěl.
Výsledek. Zaplatil jem čas stavění, čas "rovnání", čas bourání, čas nového stavění a koupil si nové cihly. Ten dotyčný se dnes již k rudým nehlásí a je z něho úspěšný podnikatel pod modrými křídly.
doplněno 25.10.10 18:11:P.S. Když se již ozvala ta potrefená tak o který OKAL se jedná. Ten Licenční výrobek či ta plechová kuča
to mela byt narazka? tak radeji klidek kdyz je nekdo neznalej tak je pro me buran kdyz jeste tady lže jak muze
doplněno 26.10.10 09:42:ubozak si me musi vzit do huby protoze ani nepozna co je okal a ja se jen rechtal a sel sem sem z vas do kolen nu sranda musi byt az budete vedet coje okal tak piste oki a nebo prijedte se sem podivat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.