Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit, jestli se dají sehnat - levně - nějaké půdní schody o mininálním rozměru. Mám vzdálenost krokví 92 cm, na nich jsou kleštiny o tloušťce 6 cm, takže vzdálenost mezi kleštinami je 80 cm. Do tohoto prostoru bych rád dal půdní schody, proto abych měl při výlezu na půdu nějaký prostor nad hlavou. Kdybych dal půdní schody rozvnoběžně s kleštinami (těchto schodů je spousty), neměl bych potřebný prostor na výlez. Děkuji.
Na ně jsem už také koukal, ale píšou potřebný stavební otvor 87,5 x 60 nebo 87,5 x 70. Předpokládám ale, že 87,5 cm je na délku ale já mám jen 80 cm. Potřeboval bych je dát napříč krokvemi (kleštinami), nikoliv rovnoběžně. Nebo těch 87,5 cm je šířka? Ještě jsem koukal na tyhle, ale to mi přijde, že je žebřík... stavbahrou.cz/...
Tva ukazka schodu..., je to zebrik, ale skladaci.
87,5cm je delka otvoru a 60cm sirka pro schody 85x57,6 cm
ja jsem stim take trochu bojoval a nakonec jsem se vesel na tech 87,5 x 60
jestli, ale budes snizovat strop budes muset udelat ram a mozna se ti sem pak vejdou jine schody, ale to jen premyslim
Strop snižovat budu a také jsem si myslel, že to vyřeším takto, ale budu snižovat jen cca o 5 cm - více nemůžu kvůli střešnímu oknu. Jedině mě napadlo o 3 cm zúžit kleštiny a zkusit je vyztužit z druhé strany, ale zase mám strach, aby to zúžení kleštin pak vydrželo. Jinak ty schody 87,5 x 60 zaberou asi jaké místo na podlaze a jak velký potřebují prostor při sklápění?
u drevenych tridilnych schodu pri vyklapeni je nutny prostor cca 30cm od ramu a rozlozene zaberou cca to co je otvor
doplněno 25.10.10 10:17:Ale, to podstatne jsem nenapsal, zatepleni + tesneni vika stoji za ho... ., ja na pudu polezu 1x za rok, tak si udelam vlastni zateplene viko, a pokud budu potrebovat vemu si AL zebrik. Treba ti to pomuze a vyresi tvuj prostor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.